Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά το blog



Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Βιολογικά προϊόντα από το μπαλκόνι σας


Αν πιστεύετε πως κήπο λαχανικών μπορούν να έχουν μόνο όσοι μένουν σε χωριά γελιέστε. Ακόμα και στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα σας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας «μποστάνι» από όπου θα μπορείτε να απολαμβάνετε βιολογικά προϊόντα δικής σας παραγωγής.
Σε σημεία του μπαλκονιού / της ταράτσας που έχουν τουλάχιστον 6 ώρες έκθεση στον ήλιο κατά μέσο όρο την άνοιξη μπορείτε να βάλετε όλα τα κηπευτικά π.χ. ντομάτα, μελιτζάνα, μαρούλι, κρεμμύδι -με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ισχυρό άνεμο- και όλα τα αρωματικά φυτά.
Σε σκιερές θέσεις, με λιγότερες από 4 ώρες ηλιοφάνεια την άνοιξη κατά μέσο όρο μπορείτε να φυτέψετε βολβούς όπως κρεμμύδια, καρότα, ραπανάκια και αρωματικά όπως δυόσμος, μέντα.
Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να φυτέψετε τα εξής:
Ιανουάριος – Φεβρουάριος σε ανοιχτό χώρο: Καρότο, πράσο, μαρούλι, σέσκουλα, σπανάκι, μπιζέλια, φάβα, σκόρδα, πράσινα κρεμμυδάκια.
Ιανουάριος – Φεβρουάριος σε προστατευμένα σπορεία: Μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες, σέλινο, βασιλικός, κουνουπίδι.
Μάρτιος – Απρίλιος σε προστατευμένο σπορείο αν το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες: Ντομάτα, κολοκύθι, αγγούρι, μαϊντανός, πιπεριά, μελιτζάνα, πράσο, καρότο.
Μάιος – Ιούνιος: Αγγούρι, καρότο, κολοκύθα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές.
Ιούλιος – Αύγουστος: Σπανάκι, λάχανο, παντζάρι, καρότο, ρόκα, ραδίκι, μαϊντανό.
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος σε προστατευμένο σπορείο αν επιβάλλεται από τις καιρικές συνθήκες: ραδίκι, ρόκα, σπανάκι, σκόρδα, μαρούλι, μαϊντανό.
Νοέμβριος – Δεκέμβριος σε προστατευμένο σπορείο: μπιζέλια, ρεβίθια, σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...