Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά το blogΔευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

μικρά,χρήσιμα,καθημερινά για το σπιτι


 
Εάν δεν κόβει το ψαλίδι, τότε πάρτε ένα κομμάτι ψιλό γυαλόχαρτο και κόψτε 10-20 λουρίδες με πλάτος 2 χιλιοστά.
###
Για ν' απαλλαχθείτε από την ψαρίλα πρέπει να τρίβετε τα χέρια σας με το κομμένο στη μέση κρεμμύδι. Ύστερα από 5 λεπτά να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό με κάποιο απορρυπαντικό για τα πιάτα, μετά με θερμό νερό.
###
Τη δυσάρεστη οσμή στην κουζίνα μπορείτε να απομακρύνετε, αν κάψετε μια ξερή φλούδα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού. Στην τουαλέτα αρκεί ν' ανάβετε ένα σπίρτο.
###
Αν η τάπα στην μπανιέρα χάνει νερό, τότε κόβετέ από το παλιό ελαστικό γάντι την άκρη του δάχτυλου και το φοράτε στην τάπα. 
###
Πως να διώξετε τις κατσαρίδες

1. να αναμειγνύετε 30 γραμμάρια βορικού οξύ με ένα κρόκο όχι βραστού αυγού.
2. κάντε μικρά σφαιρίδια από το μείγμα: 10γρ. βορικό οξύ, 50 γρ. πουρέ από πατάτα, 5 γρ. κοπανισμένη ζάχαρη και λίγο ασπράδι του αυγού για να συνδέει τα συστατικά.
Το ένα ή το άλλο μείγμα τοποθετείτε πάνω σε μικρά χαρτάκια και βάζετε σε διάφορά μέρη: στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στην κουζίνα, στα δωμάτια…Ύστερα από 5-6 μέρες θα δείτε τα "αποτελέσματα" με σηκωμένα πόδια και χέρια…
3.Διάλυση: ένα κουταλάκι τσαγιού βορικό οξύ, μισό κουταλάκι ζάχαρη, 100 γρ. νερού. Τη διάλυση σταγόνα σταγόνα βάζουμε παντού που κυκλοφορούν οι κατσαρίδες.
###
Όταν ο νιπτήρας έχει βουλώσει: ρίχνουμε 2 κουταλιές σόδας μαγειρικής και 1 μπουκάλι ανθρακούχο νερό, περιμένετε μισή ώρα και μετά αφήστε να τρέξει άφθονο νερό. Εάν δεν ξεβουλώσει, δοκιμάστε πάλι με σόδα και μια κατσαρόλα νερό που κοχλάζει.
###
Κλείνετε το γενικό διακόπτη παροχής νερού, όταν λείπετε διακοπές. Όταν επιστρέφετε, αφήστε να τρέξει για δυο λεπτά νερό πριν το χρησιμοποιήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...