Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά το blogΔευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

μικρά,χρήσιμα,καθημερινά για την υγεια

  


Καρκίνος, ναρκωτικά, αλκοολισμός, περιττά κιλά, κάπνισμα...

Πώς να μη πάρετε κιλά
1. Να πίνετε πριν το τραπέζι δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι, ή χυμό, ή μεταλλικό νερό.
2. Να προτιμάτε τα μικρά πιάτα, εκεί τα μικρά μερίδια φαίνονται σαν μεγάλα.
3. Βάλτε στο στόμα σας μόνο μικρά κομμάτια φαγητού και τα μασάτε αργά και επιμελώς.
4. Κάντε κατά του γεύματος 2-3 φορές διακοπή. Αφήστε το κουτάλι και το πιρούνι και πέστε ένα ανέκδοτο.
Μόνο αυτό θα σας πω: ο συνεχής και μακρόχρονος περιορισμός στο τραπέζι μας των θερμίδων μειώνει ουσιαστικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του ζαχαρώδης διαβήτη και συμβάλλει στην επιβράδυνση της γήρανσης:
- αν θέλετε σάντουιτς, πρέπει να είναι από σικάλεως ψωμί με τυρί-φέτα η σουλγκούνι,
- αν θέλετε μια σαλάτα ας είναι από ντομάτες και αγγούρια ή από το λάχανο και καρότα,
- αν θέλετε μια σούπα ας είναι μια χορτόσουπα ή ντοματόσουπα,
- η γαρνιτούρα σας ας είναι από βρασμένη πατάτα, αρακά ή λάχανο: κοκκινιστό ή τουρσί,
- το ρόφημα σας ας είναι ένα τσάι χωρίς ζάχαρη ή κομπόστα από φρέσκα φρούτα,
- βρασμένο αυγό ή κότα, βρασμένοι: μπακαλιάρος, πέρκα, σαζάνι, λούτσος, φρέσκα λαχανικά: καρότα, παντζάρι, πράσινο κρομμύδι, μπιζέλι, κολοκυθάκια, ραπανάκι, γλυκό πιπέρι, φρέσκα φρούτα

Πώς να αποφύγετε την όρεξη

 
Με το μεσαίο δάχτυλο πιέζετε 5-8 λεπτά το σημείο μεταξύ της μύτης και του πάνω χειλιού.
Σταθείτε μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο ή φεγγίτη με ανοιχτά τα πόδια και σηκωμένα χέρια: κάντε 10 βαθιές αναπνοές. 
Μισή ώρα πριν το φαγητό να πιείτε ένα ποτήρι χυμού (καλύτερα ντομάτας) ή μεταλλικού νερού.
Το πολύ φωτεινό τραπέζι αυξάνει την όρεξη, γι' αυτό αν θέλετε να αδυνατίσετε μειώστε τον φωτισμό της κουζίνας. 
Πώς να καθαρίσετε το έντερό σας; Χρειάζονται:
1. 400 γραμμάρια ξερό μαύρο δαμάσκηνο,
2. από 200 γρ. ξερά σύκα και βερίκοκα,
3. 200 γρ. μέλι,
4. 25 γρ. φύλλα σένα (κασσία)
Όλα τα συστατικά (εκτός μελιού) να περάσετε από κρεατομηχανή. Το μίγμα που έχουμε συμπληρώνουμε με μέλι και το ανακατεύουμε. Να φυλάγετε μέσα στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος. Παίρνετε από 1 κουτάλι πριν το ύπνο.
Μερικές φορές (πόνοι στην κοιλιά, δηλητηρίαση, και άλλα) θα χρειασθεί να αδειάσετε το στομάχι σας. Γι’ αυτό πρέπει να πιείτε αλατισμένο νερό (1 κουτάλι σε ένα λίτρο νερού). Μετά από το εμετό να πιείτε δυνατό μαύρο τσάι με λίγη ζάχαρη.
Δυο απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν ν' απαλλαχθείτε από το λίπος στην κοιλιακή χώρα και να συντηρήσετε επίπεδη κοιλιά:
1. όρθια, παίρνοντας ανάσα τραβάτε μέσα την κοιλιά σας. Εκπνέοντας χαλαρώνετε. Εκτελείται 30 φορές.
2. όρθια, τα χέρια στη μέση. Παίρνετε ανάσα, τραβάτε μέσα την κοιλιά σας και υποκλίνεστε. Σηκώνοντας εκπνέετε και μετά χαλαρώνεται. Εκτελείται 30 φορές.
Τα δέκα προϊόντα της φύσης που μπορούν να μας προφυλάξουν από το καρκίνο: σπανάκι, πορτοκάλι, σκόρδο,
μήλο, όσπριο σόγιας, καρώτα, πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί. 
Θέλεις να σταματήσεις το κάπνισμα;
Όποτε θα έχεις την επιθυμία να καπνίσεις, πρώτα ανάπνευσε βαθιά, για πέντε λεπτά. Άρχισε με την εκπνοή. Κάνε βαθιά εκπνοή. Πάρε βαθιά εισπνοή και κάνε βαθιά εκπνοή, δώσε όμως περισσότερη έμφαση στην εκπνοή παρά στην εισπνοή. Ζούληξε όλο σου το αναπνευστικό σύστημα, ώστε να βγει όλος ο αέρας έξω. Κάνε το αυτό για πέντε λεπτά πριν από κάθε τσιγάρο. Και αν μετά από αυτά τα πέντε λεπτά έχει εξαφανιστεί η επιθυμία σου για κάπνισμα, δεν υπάρχει λόγος να καπνίσεις. Αν η επιθυμία παραμένει, τότε κάπνισε.
Όσσο
Στο τέλος σας προσφέρω τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις Μητέρες όλων των ασθενειών που μας χάρισε η κοινωνία: καρκίνος, ναρκωτικά, αλκοολισμός, περιττά κιλά, κάπνισμα...
Ο λαός μας λέει «Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται» και είναι αφέλεια να πιστεύεις πως με ανώδυνους τρόπους (χάπια, δίαιτες…) μπορείς να απαλλαγείς από κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στο σώμα και στην ψυχή.
Όμως αυτοί οι τρόποι είναι για τους ανθρώπους με χαρακτήρα και θέληση. Θα πείτε πως οι άνθρωποι με χαρακτήρα και θέληση δεν αρρωσταίνουν απ’ αυτές τις φοβερές αρρώστιες….και θα έχετε δίκιο. Δυστυχώς οι παρακάτω σκληροί, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι είναι για πολύ λίγους. Ο κάθε απ’ αυτούς τους τρεις τρόπους μπορεί να θεραπεύσει και τις τέσσερις αυτές μάστιγες.
Ο συγγραφέας του παρακάτω κειμένου σας προειδοποιεί πως πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν έξυπνο γιατρό και δεν φέρνει καμιά ευθύνη για το διαφορετικό αποτέλεσμα.
Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο σκληρός, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός.
Φεύγετε από τις «ανέσεις» του σπιτιού στις ανέσεις μιας σπηλιάς ή ενός μεγάλου δάσους μακριά από τους ανθρώπους και κοντά στη Φύση. Παίρνετε μαζί σας εκτός από τα ρούχα και παπούτσια άλλα πέντε (για τους πιο αποφασιστικούς) ή δέκα (για λιγότερα αποφασιστικούς) αντικείμενα που θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε (κανένα τρόφιμα!). Το μοναδικό όπλο που μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι ένα μαχαίρι. Τρώτε μόνο αυτά που θα βρείτε: χόρτα, ρίζες, έντομα, ποντίκια, σκουλήκια και άλλα…
Πρέπει να μείνετε ολομόναχος 30-40 μέρες…
Θα επιστρέψετε (αν θα επιθυμήσετε) υγιείς και πολύ διαφορετικός άνθρωπος.
Ο δεύτερος τρόπος είναι όχι και λιγότερο σκληρός και επίσης αποτελεσματικός.
Εμπιστευθείτε σε κάποιον φίλο ο οποίος θα σας φέρει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι, ή κάποιο κτήριο, όπου θα σας αφήσει κλεισμένο σε κάποιο άδειο δωμάτιο. Όχι απλά αφήσει, αλλά θα σας δέσει τα χέρια ή θα σας βάλει χειροπέδες, τις οποίες θα στερεώσει σε κάποιο μεταλλικό σωλήνα ή σε κάτι πολύ βαρύ και σταθερό. Από τα αγαθά της ζωής: μόνο αέρας και ύπνος, ούτε νερό, ούτε φαγητό…
Πρέπει να μείνετε έτσι 3-6 μέρες…
Όχι κάμερες ούτε κλειδαρότρυπες για παρακολούθηση… Θεραπεύει και η γνώση πως είστε εντελώς μόνος, θεραπεύει και ο αυτοεξευτελισμός όταν θα είστε αναγκασμένος να «τα κάνετε» πάνω σας…
Η παροιμία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» αποκτά και νέο νόημα.
Ο τρίτος τρόπος λέγεται ραβδισμός ή αν θέλετε την «επιστημονική» του ονομασία: βεργοθεραπεία. Αυτή η θεραπεία δεν έχει καμιά σχέση με τον μαζοχισμό, παρ’ όλο που και αυτή περιέχει τον εθελοντισμό. Η θεραπευτική αξία τις βίτσας είναι γνωστή από τον μεσαίωνα.
Τόπος θεραπείας: ένα δωμάτιο με μια κλίνη.
Το θεραπευτικό μέσο: μια δέσμη 5-6 κλαδιών της ιτιάς με διάμετρο 5-12 χιλιοστά και μήκους 80-100 εκατοστά σε σχήμα βεντάλιας (ειδικό δέσιμο).
«Αντικείμενο» θεραπείας: οι γλουτοί, δηλαδή ο ποπός.
Θεραπευτής: άνδρας όταν θεραπεύεται γυναίκα και γυναίκα όταν θεραπεύεται άνδρας.
Η διαδικασία περιέχει: δυο εφαρμογές από είκοσι χτυπήματα με διακοπή για 20 λεπτά.
Χρόνος βεργοθεραπείας: η διαδικασία του ραβδίσματος γίνεται μια φορά τη βδομάδα σε διάρκεια τεσσάρων μηνών.
Τι λένε οι ασθενείς: κατά τη διαδικασία φωνάζεις ή κλαις (όχι από τον σωματικό πόνο, αλλά από τον ψυχικό), έχεις την εντύπωση πως μαζί με τον πόνο φεύγει και η «μαυρίλα» τις προηγούμενης ζωής. Μετά από την διαδικασία αποκτάς ωραία διάθεση και χαλάρωση, νιώθεις σαν στην πλάτη σου να μεγαλώνουν φτερά.
Τι λένε οι θεραπευτές: πριν από την θεραπεία επιβάλλεται μια εμπιστευτική συζήτηση μεταξύ του θεραπευτή και ασθενή. Ο πόνος από τον ράβδισμα είναι ταυτόχρονα οξύς και σύντομος. Με φόντο την βεργοθεραπεία το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου θα δουλέψει με όλες τις δυνάμεις: για τους λευκοκύτταρους δεν έχει σημασία, τι να εξαλείψουν πρώτα, τις μελανάδες των γλουτών ή τις ουλές της καρδιάς και της ψυχής. Η θεραπεία της βίτσας έχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στις νευρωτικές ασθένειες και στην αϋπνία, έχει απαλλάξει πολλούς από χρόνιο άγχος.
 
Πώς να κόψετε το κάπνισμα;
Αυτός ο διαλογισμός απομηχανοποιεί την διαδικασία του καπνίσματος και την κάνει βαρετή και ανεπιθύμητη.

Πολύ αργά βγάζεται από της τσέπη σας το κουτί με τσιγάρα. Πρέπει να νιώθετε απόλαυση από τις αργές κινήσεις σας και την πλήρης κατανόηση γιατί το κάνετε (για να το απολαύσετε!). Μετά βγάζετε από το κουτί το τσιγάρο, πολύ αργά (όχι μηχανικά όπως το κάνατε πριν) και κατανοώντας την κάθε κίνηση.
Μετά ελαφρά χτυπήστε το τσιγάρο πάνω στο κουτί, απολαμβάνετε και τις κινήσεις και τον ήχο. Μετά μυρίστε το τσιγάρο και νιώστε το υπέροχο άρωμά του (η διαδικασία πρέπει να πιάσει αρκετό χρόνο). Μετά βάζετε το τσιγάρο στο στόμα σας (νιώθοντας την σπουδαιότητα της στιγμής και με περιφρόνηση αγναντεύοντας τους μη καπνιστές). Με προσοχή παρακολουθήστε την κάθε μικρή κίνησή των χεριών και των χειλιών.
Μετά κάντε την πρώτη ρουφηξιά. Νιώστε μέσα σας τον Θεό του Καπνού που γέμισε τα πνευμόνια σας. Μετά αργά, (ένα λεπτό) διώξτε τον καπνό και χαλαρώστε. Μια άλλη ρουφηξιά με πλήρη κατανόηση και πολύ αργά.
Κάθε φορά που βάζετε στο στόμα σας το τσιγάρο το ποσοστό των ρουφηξιών μειώνεται. Δηλαδή αν το πρώτο τσιγάρο πετάξατε μετά από 10 ρουφηξιές, το δεύτερο με 9, μετά 8….
Κάποια φορά θα νιώθετε την ανοησία της πράξεις, σε λίγο όλη η ύπαρξή σας θα το καταλαβαίνει και δε θα μπορείτε να το κάνετε.
Όσσο*
 Οι καινούριες έρευνες στον τομέα των ογκολογικών ασθενειών λένε:
– ποτέ! πλαστικά μπουκάλια με νερό ή κάτι άλλο στον καταψύκτη,
– ποτέ! πλαστικές συσκευασίες στους φούρνους μικροκυμάτων.
Πώς να χάσετε κιλά;
Κάθε πρωί μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πιείτε ένα μείγμα από μέλι και κανέλα (σκόνη), σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό. Εάν πάρετε αυτό το μείγμα τακτική, αυτό θα μειώσει το βάρος σας. Επίσης, η τακτική λήψη του μείγματος δεν επιτρέπει να συσσωρεύεται λίπος.
Το μείγμα ετοιμάζεται το βράδυ πριν τον ύπνο.
1. Ένα μέρος κανέλας με 2 μέρη ακατέργαστου μελιού. Καλύτερα μισό κουταλάκι κανέλας με ένα κουταλάκι μέλι
2. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό.
3. Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο φλιτζάνι με κανέλα και σκεπάζουμε για μισή ώρα.
4. Προσθέτουμε το μέλι, όταν το μείγμα ψύχεται.
5. Πίνετε το μισό του μείγματος λίγο πριν τον ύπνο. Το άλλο μισό καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
6. Το πρωί πίνουμε το υπόλοιπο μισό από το ψυγείο χωρίς να ζεσταθεί.

Κρυολογήματα
Παλιά και αποτελεσματική συνταγή από το κρυολόγημα: εκχύλισμα από ίδιες μερίδες μέντας, κουφοξυλιάς (σαμπούκος) και χιλιόφυλλου. Πρέπει να το πιεις ζεστό πριν να πας για ύπνο.
Αποτελεσματική συνταγή από το κρυολόγημα: στη προηγουμένως ζεματισμένη τσαγιέρα που δεν έχει νερό ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο (ένα σκέλιδι) και 5-10 λεπτά αναπνέουμε τους ατμούς από τη μύτη της τσαγιέρας.
Σ' ένα φλιτζάνι με 10-15 κόκκους μοσχοκάρυδου χύνετε ζεστό νερό. Ύστερα από 20 λεπτά το πίνετε. Αρκεί να το κάνετε τρεις φορές την ημέρα και το κρυολόγημα εξαφανίζεται.
Εάν συχνά υποφέρετε από το κρυολόγημα και συνάχι
Ανοίγετε τη βρύση της μπανιέρας και αφήνετε να τρέχει κρύο νερό πάνω στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας: από τρία λεπτά για κάθε πόδι.
Ένας παλιός και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του κρυολογήματος.
Απολύμανση του διαμερίσματος με επιτραπέζιο ξίδι. Χύνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ένα ποτήρι ή μισό λίτρο (εξαρτάται από το μέγεθος του διαμερίσματος) ξίδι και το ζεσταίνουμε μέχρι που αρχίζει να βράζει. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και 20 λεπτά το ξίδι πρέπει να εξατμίζεται μέσα στο διαμέρισμα. Πρέπει να το επαναλαμβάνετε τρεις μέρες δυο φορές το μίνα.
Μέθοδος προφύλαξης από κρυολόγημα. με μασάζ των βιολογικά ενεργητικών σημείων. Το μασάς πρέπει να κάνετε το πρωί στο διαμέρισμα με καθαρό αέρα. Πρώτα πρέπει να ζεσταίνετε τις παλάμες σας τρίβοντας τις μεταξύ τους. Μετά 36 φορές με το μεσαίο δάκτυλο τρίψτε τη μύτη σας από τη ρίζα της μέχρι την άκρη. Έπειτα 36 φορές με δείκτη να πιέσετε τα δυο σημεία στις άκρες των ρουθουνιών. Και στο τέλος με άκρες των τεσσάρων δακτύλων των χεριών μας κάνουμε μασάς τρίβοντας από το κρόταφο γύρο στ’ αυτιά μας και στο τέλος να πιέζουμε με τα μεσαία δάκτυλα το τελευταίο κρίκο της σπονδυλικής στήλης στο κάτω μέρος του κρανίου από τις δυο πλευρές. Πρέπει να το επαναλαμβάνουμε 36 φορές.
Χρησιμούλες του γνωστού γιατρού-κινέζου Βαν Σι Χε.
Έχετε βήχα
1. Κρατήστε τα χέρια σας μέσα στο ζεστό νερό για 20 λεπτά.
2. Με ζεστά δάχτυλα (πριν τα κρατάτε στο ζεστό νερό) κάνετε μασάζ στο σημείο «χέγκου» οι Γιαπωνέζοι το ονομάζουν «σημείο εκατόν αρρωστιών» που βρίσκετε μεταξύ του μεγάλου δάχτυλου και δείκτη από την αντίθετη πλευρά της παλάμης.
3. Βάλτε πάνω στη γλώσσα λίγο μέλι και βούτυρο.
Εάν θέλετε να γνωρίσετε το σκόρδο ως φάρμακο πρέπει να ψιλοκόψετε την σκελίδα και να την αφήσετε για 15 λεπτά. Έτσι το σκόρδο μεταμορφώνετε σε φάρμακο που λέγεται αλλισίνη και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όπως θέλετε: να το αλείβετε μαζί με το βούτυρο πάνω στο ψωμί, να το βάλετε σε σαλάτες, σε ομελέτα, στην σούπα…
Ακριβώς τέτοια διαδικασία πρέπει να περάσει και το κρεμμύδι.
Όταν έχετε κρυολόγημα η καθημερινή δόση σας πρέπει να περιέχει 2-3 σκελίδες σκόρδου ή το μισό ενός μέτριου κρεμμυδιού.
Οι έρευνες αποδεικνύουν πως όχι τα δυνατά ποτά: βότκα, ούζο, ουίσκι…, αλλά το κόκκινο κρασί είναι αυτό που βοηθάει τον κρυολογημένο και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημά του.
Επίσης στην ενισχύσει του ανοσοποιητικού σας συστήματος συμβάλλουν τα ψάρια που έχουν λίπος (ρέγκα, σολομό, σκουμπρί…), το καρύδι, το καρότο, τα πορτοκάλια, το γιαούρτι.
Όταν μόλις αρχίσατε να νιώθετε ότι είστε κρυολογημένος, αμέσως πρέπει να κάνετε μια πολύ απλή και αποτελεσματική διαδικασία: σκόρδο (μισή σκελίδα) ή κρεμμύδι (ανάλογο μέγεθος με σκόρδο) κόβετε ψηλά (μέγεθος κόκκου ρυζιού) και διαιρείτε σε δυο μικρές στοίβες. Επίσης κόβετε δυο κομμάτια γάζας ή χαρτοπετσέτας με μέγεθος 10 επί 15 πόντους, που προκαταρτικά διπλώνονται. Μετά η κάθε γάζα με το ψιλοκομμένο σκόρδο τυλίγεται συστρέφεται και διπλώνεται για να μπει το εξόγκωμα με σκόρδο σε κάθε αυτί (όχι, στο ρουθούνι).
Μετά από μερικά λεπτά θα νιώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου, αυτό μαρτυρεί ότι το κατασκεύασμα λειτουργεί. Για πρώτη φορά πρέπει να κρατάτε το σκόρδο στ’ αυτί σας όχι περισσότερο από 10 λεπτά, μετά μπορείτε να κρατάτε μισή ώρα. Αυτήν την διαδικασία καλύτερα να την κάνετε το βράδυ πριν τον ύπνο. 
Στρες, άγχος, ανησυχία, αϋπνία
Εννιά τρόποι για ν' απαλλαχθείς από το στρες
1. Πες το στον άλλον. Μιλώντας για το πρόβλημά σου και ακούγοντας κάποια γνώμη μπορείς να βρεις τη λύση.
2. Πες το στον εαυτό σου. Γράψε τη στενοχώρια σου στο μαγνητόφωνο ή πες την στον καθρέπτη.
3. Γράψε στον εαυτό σου μια επιστολή. Να εμπιστευθείς στο χαρτί τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου. Ο γραπτός λόγος πάντα είναι πιο σύντομος και λογικός, γι' αυτό και η λύση θα βρεθεί γρηγορότερα.
4. Να καθίσεις στα γόνατά σου τη γάτα ή το σκυλί ή μια κούκλα. Ο ακροατής σου είναι απ' τους καλύτερους και εκτός αυτού δεν είναι κουτσομπόλης. Να είσαι σίγουρος ότι μετά το βάρος της στενοχώριας θα φύγει.
5. Κλάψε, ακόμα και αν είσαι άνδρας. Ξέχνα την παιδική αρχή ότι τα δάκρυα είναι ντροπή. Κάν' το κάτω από ένα ζεστό ντους.
6. Να βάζεις το χέρι σου πάνω στην καρδιά σου και να επαναλαμβάνεις μερικές φράσεις με τη λέξη "γαλήνη". Π. χ. "Η γαλήνη μ' αγκαλιάζει", "Παντού κυριαρχεί η γαλήνη".
7. Φώναξε δυνατά "χα". Για ν' απαλλαχθείς από την οργή και κακία που κυρίεψε την ψυχή σου άνοιξε λίγο τα πόδια σου σήκωσε τα χέρια σου και κάνε μια βαθιά εκπνοή. Φαντάσου ότι τα πνευμόνια σου γεμίζουν όχι με αέρα, αλλά με τα κακά αισθήματα και να κάνεις μια απότομη εισπνοή με ήχο "χα".
8. Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο.
9. Δημιούργησε μια γιορτή.   
Πώς να βγείτε από την αγχώδη κατάσταση με 5 ασκήσεις-διαδικασίες.
1. Το δεξή χέρι βάζουμε πάνω στο σβέρκο. Με το αριστερό χέρι πιέζουμε τον ομφαλό μας, όσο δυνατά μπορούμε,
2. Με τις άκρες των δάχτυλων κάνουμε κυκλικές κινήσεις πάνω από τα φρύδια μας και στους κροτάφους. Μετά κάντε μασάζ του σβέρκου σας.
3. Δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού βάζουμε στο πάνω χείλι. Το άλλο χέρι τοποθετούμε πάνω στην σπονδυλική στήλη. Τα δάχτυλά μας με δύναμη πιέζουν το χείλι (5 δευτερόλεπτα). Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές.
4. Τρίβουμε με δύναμη τις ρόγες των αυτιών και τους τραβάμε προς τα κάτω.
5. Ένα ντους με ζεστό και κρύο (3 δευτερόλεπτα) νερό και50 γρ. κονιάκ είναι αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας
Η ανησυχία κάνει το μαξιλάρι σου σκληρό. Αν σε βασανίζει κάτι, πριν πέσεις για ύπνο, σκέψου τρία πράγματα που θα κάνεις αύριο το πρωί και θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα.
Πώς να νικήσετε την αϋπνία
1.Το υπνωτικό μπορείτε ν' αντικαταστήσετε με μπανιέρα. Ανοίξτε το νερό (ο ήχος του νερού που τρέχει κατευνάζει τα νεύρα) και ρίξτε μέσα ένα φλιτζάνι με εκχύλισμα χαμομηλιού, καθίστε μέσα στην μπανιέρα και να είστε σίγουρος, ότι μετά από 20 λεπτά θα σας πιάνει ο ύπνος. Ύστερα από τη μπανιέρα καλό θα είναι να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι με χαμομήλι.
2. Κάντε ένα μικρό (15 ? 15 cm) προσωπικό μαξιλάρι από ένα τρυφερό βαμβακερό ύφασμα και γεμίστε το με ξερά χόρτα: μέντα ή ρίγανη ή χιλιόφυλλο ή βάλσαμο (σπαθόχορτο) ή θυμάρι ή χαμομήλι ή μίγμα αυτόν των "υπνωτικών" χόρτων.
3. Πολύ παλιό και γνωστό υπνωτικό είναι το ζεστό γάλα με μέλι. Ένα τέταρτο κουταλάκι τσαγιού κάρδαμο ανακατεμένο με γάλα θα αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ροφήματος.
Το ροχάλισμα δείχνει κάποιο πρόβλημα της υγείας.
Πριν τον ύπνο να δένετε (θα βρείτε τον τρόπο) μια μπάλα τένις ή πιο μικρή ξύλινη ή πλαστική σφαίρα έτσι ώστε να βρίσκεται δίπλα στην σπονδυλική στήλη, για να μη μπορείτε να κοιμάστε ανάσκελα.
Αϋπνία από τον "εσωτερικό διάλογο"
Κάποιο δυσάρεστο περιστατικό της περασμένης μέρας δεν σας αφήνει να πέφτετε σε ύπνο. Νοερά μιλάμε με τον "εχθρό" μας, προσπαθούμε να απαντήσουμε πιο έξυπνα παρά στην πραγματική μας σύγκρουση. Ακούγεται μόνο το τικ-τακ του ξυπνητηριού, ο οργανισμός μας ζητάει ξεκούραση, όμως ο ύπνος δεν έρχεται… και αυτός που δεν μας επιτρέπει να κοιμηθούμε είναι ο εσωτερικός, ο αόρατος συνομιλητής μας. Το πρόβλημα είναι εδώ: πώς να καταπνίξουμε αυτόν τον συνομιλητή;
Είναι γνωστό πως το μυαλό μας δεν μπορεί να συγκρατήσει, να αισθάνεται παραπάνω από δυο γεγονότα ταυτόχρονα όσο και να προσπαθήσουμε. Θυμηθείτε, όταν βλέπετε τηλεόραση η προσοχή σας είναι απασχολημένη με δυο αντικείμενα: με το οπτικό και το ηχητικό. Εάν αυτή τη στιγμή κάτι τρώτε, τότε δεν νιώθετε την γεύση (δοκιμάστε, και θα το διαπιστώσετε). Δηλαδή, πρέπει να δημιουργήσετε δύο αντικείμενα, που θα καταστέλλουν το τρίτο.
Βρισκόμαστε ανάσκελα στο κρεβάτι. Βάζουμε τα χέρια μας πάνω στην κοιλιά μας και σηκώνουμε και κατεβάζουμε εναλλάξ τις παλάμες. Αρκεί να μην βρίσκεστε σε απόλυτη σκοτεινιά και να βλέπετε τουλάχιστον τις παλάμες. Κάνετε μια προσπάθεια να συγκεντρωθείτε παρακολουθώντας τις παλάμες. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταφέρετε και ο "εσωτερικός διάλογος" βγάζοντας μια απεγνωσμένη κραυγή εξαφανίζεται. Μετά σίγουρα θα νιώθετε την ευχάριστη "κενότητα" και την απουσία σκέψεων στο μυαλό σας.
Η ασκήσεις που θα διαρκέσουν 5-10 λεπτά θα σας βοηθήσουν, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα καταφέρετε να μπείτε στην κατάσταση "κενότητας" μόνο με την δύναμη της θέλησης, χωρίς να χρειαστεί να ανεβοκατεβάζετε τις παλάμες.
Εάν θέλετε ν' αποφύγετε τον ύπνο ύστερα από το μεσημεριανό γεύμα, τότε να χωρίσετε το φαγητό και το υγρό (τσάι, χυμός κ. α.). Το ρόφημά σας να το πάρετε ύστερα από δύο ώρες μετά από το φαγητό.
 Η ασφαλέστερη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι πλάι, με τα πόδια λυγισμένα.
Το χρονικό ροχάλισμα πολύ αποτελεσματικά μπορεί να θεραπευθεί από έναν πλαστικό χειρουργό.
Το στρώμα στο κρεβάτι σας πρέπει να το αλλάξετε κάθε 8- 10 χρόνια γιατί μέσα του μαζεύονται πολύ επικίνδυνα βακτήρια ειδικά για τα μικρά παιδιά.
Aφυπνιστικές εμπειρίες
Πένθος για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου
Ασθένεια απειλητική για τη ζωή Διακοπή μιας πολύ στενής σχέσης
Κάποιο μείζον ορόσημο ζωής, όπως ορισμένα μεγάλα γενέθλια (πενήντα, εξήντα, εβδομήντα κ.ο.κ.)
Ένα κατακλυσμικό τραύμα, όπως πυρκαγιά, βιασμός ή ληστεία
Ή αποχώρηση των παιδιών από το σπίτι («άδεια φωλιά »)
Απώλεια δουλείας ή αλλαγή καριέρας
Συνταξιοδότηση
Μετακίνηση σε οίκο ευγηρίας
Τέλος, σαν αφυπνιστικές εμπειρίες μπορούν να λειτουργήσουν τα πολύ έντονα
Όνειρα πού μεταφέρουν ένα μήνυμα απ’ τον βαθύτερο εαυτό μας.
Ο πιο ορθός τρόπος για να απαλλαχθείτε από το ροχαλητό είναι οι παρακάτω τρεις ειδικές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια βδομάδα καθημερινά πρωί - βράδι:
1. Να βγάλετε τη γλώσσα σας έξω προσπαθώντας να αγγίξετε με την άκρη της το πηγούνι, 40 φορές.
2. Να γεμίζετε τα μάγουλά σας αέρα και να τον μετατοπίζετε δεξιά – αριστερά, 10 φορές.
3. Να βάζετε το δεξί χέρι σας στο πιγούνι και να αντιστέκεστε στην προσπάθεια να μετακινείτε το κάτω γνάθο μπροστά.
 
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, μην βιαστείτε να πάρετε χάπια για να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Καλύτερα να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα επόμενα δέκα προϊόντα ...


Μαρούλι
Η σύνθεσή του μαρουλιού περιέχει μια ουσία που ονομάζεται laktucin, το οποίο προωθεί τη χαλάρωση και γρήγορο ύπνο. Φάτε σαλάτα καλύτερα φρέσκα.


Τσάι με χαμομήλι
Περιέχει μια σημαντική ποσότητα φυσικού ηρεμιστικού που έχει θετική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.


Μπρόκολο
Περιέχει μαγνήσιο στη σύνθεσή του, που χαλαρώνει όχι μόνο τους μυς, αλλά και τα νεύρα.


Γαλοπούλα
Από αμινοξέα που βρίσκονται στο κρέας της γαλοπούλας είναι η τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει τη μελανίνη, την ορμόνη του ύπνου.


Μπανάνες
Είναι μια άλλη πηγή της τρυπτοφάνης, η οποία είναι σε θέση όχι μόνο να αυξήσει την παραγωγή της μελανίνης, αλλά επίσης να βοηθήσει τον εγκέφαλο στη παραγωγή της seratoninis - της λεγόμενης ορμόνη της ευχαρίστησης.


Άγριο ρύζι
Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, και, δεύτερον, είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, για την οποία έχουμε πει ήδη.


Χυλός από βρώμη
Είναι καλό όχι μόνο τα πρωινά, πιστεύεται ότι περιείχε μια ουσία ικανή να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα.


Μέλι
Το μέλι είναι πλούσιο σε ορεξίνη, μια ουσία που βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος.


Αυγά
Περιέχουν niacin - μια μοναδική βιταμίνη B3, η οποία προωθεί την ανάπτυξη της seratoninis.


Σολομός
Περιέχει ουσίες που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών υπεύθυνων για γερό και υγιές ύπνο.

Αδένωμα, προστάτιδα
Εάν ο άνδρας καθημερινά τρώει τρεις μπανάνες, ένα αβοκάντο και μια μερίδα ασπρομανίταρων, τότε αυτός ο άνδρας θα παραμένει άνδρας ή θα επαναφέρει την χαμένη του ανδρική ικανότητα, το γρηγορότερο μέσα σε μια βδομάδα ή το αργότερα μέσα σ' ένα μήνα.
Τα 2-3 πορτοκάλια την ημέρα εκτός που παρατείνουν τη ζωή μας για 5-6 χρόνια, είναι ικανά να μας απαλλάξουν και από την προστάτιδα.
Εάν τρώτε κάθε πρωί πριν πάρετε το πρωινό τουλάχιστον από 20 σπόρους του κολοκυθιού (όχι τηγανισμένες), τότε θα θεραπεύσετε την αδένωμά σας.
Η ακινησία της λεκάνης δημιουργεί το πρόβλημα της προστάτιδας. Δυο-τρεις φορές την ημέρα πρέπει ρυθμικά να σφίξετε δέκα φορές το οχτωειδές μυς που από τη μία πλευρά πιάνει τον πρωκτό και από την άλλη τη βάση του πέους. Πρέπει να το κάνετε αργά: να σφίξετε μετρώντας από 1 μέχρι 5 και μετά επίσης αργά να χαλαρώσετε. Η στάση του σώματος δεν έχει σημασία.
 
Όραση
Τα μάτια σας δεκατέσσερα!
Όταν κουράζονται μάτια και μειώνεται η όρασή σας κάντε γυμναστική για τα μάτια:
1. δυνατά κλείνετε τα μάτια σας για 3-5 δευτερόλεπτα, μετά τα ανοίγετε για 3-5 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε 6-8 φορές.
2. γρήγορα ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας για 1 λεπτό.
3. κοιτάτε μπροστά σας κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση 2-200 μέτρα και μετά μετακινείτε τη ματιά σας στην άκρη της μύτης σας . Επαναλαμβάνετε 6-8 φορές.
4. κλείνετε τα βλέφαρά σας και κάνετε 1 λεπτό ελαφρό μασάζ με κυκλικές κινήσεις των δάχτυλών σας.
5. με τρία δάχτυλα ελαφρά πιέζετε για 2-3 δευτερόλεπτα τα βλέφαρα των κλειστών ματιών. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές.
6. κοιτάτε πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά. Επαναλαμβάνετε 6-8 φορές.
7. κάντε απο10 κυκλικές κινήσεις με ανοιχτά μάτια σε μία κατεύθυνση και σε άλλη. Μετά με κλειστά μάτια. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές.
Μια διαδικασία που θα ξεκουράζει τα μάτια σας μετά από μια επίπονη και έντονη δουλειά των ματιών. Χρειάζονται δυο λεκάνες. Στη μία βάζουμε κρύο νερό (5 λίτρα), στην άλλη ζεστό. Πρώτα βάζουμε το πρόσωπό μας στη λεκάνη με ζεστό νερό και μετράμε μέχρι 25 και ύστερα βάζουμε το πρόσωπό μας στο κρύο, όπου επίσης κρατάμε το πρόσωπό μας μέχρι 25. Ύστερα από 10 διαδικασίες μπορείτε ν' ανοίξετε τα μάτια σας μέσα στο νερό.
Δυο χρησιμοποιημένα φακελάκια με τσάι βάζετε πάνω στα κλεισμένα μάτια για δέκα λεπτά. Θα επαναφέρουν την όρασή σας και θα ξεκουράζουν τα μάτια σας.
Βάλτε τις παλάμες τη μια πάνω στην άλλη έτσι ώστε τα δάχτυλα της μίας παλάμης να είναι κάθετα με τα δάχτυλα της άλλης. Μετά βάλτε αυτήν την "λακκούβα" πάνω στα μάτια σας έτσι ώστε τα μάτια σας ελεύθερα να ανοιγοκλείνουν, αλλά το φως να μη περνάει κάτω απ' τα δάχτυλά σας.
Τοποθετήστε τις αγκώνες πάνω στο τραπέζι, κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε. Εάν θα βλέπετε βέργες και σπίθες, αυτό σημαίνει ότι τα μάτια σας είναι κουρασμένα.
Φανταστείτε κάτι πολύ μαύρο, δηλαδή, πως βρίσκεστε σε μια σκοτεινή σπηλιά χωρίς φως. Σε λίγο οι σπίθες θα εξαφανιστούν και τα μάτια σας θα είναι ξεκουρασμένα.
Είναι πολύ καλή άσκηση για τους ανθρώπους που πολλές ώρες δουλεύουν μπροστά στο κομπιούτερ.
Αν η δουλειά σας κουράζει τα μάτια σας πρέπει οπωσδήποτε 3-4 φορές την ημέρα να κάνετε το εξής:
1) τουλάχιστον ένα λεπτό να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας,
2) να πλένετε τα μάτια σας με κρύο νερό.
Με δύναμη τρίβετε τις παλάμες των χεριών μεταξύ τους, μέχρι που να ζεσταίνουν οι παλάμες. Μετά τα βάζετε πάνω στα μάτια σας για 10 δευτερόλεπτα.
Στριφογυρίζουμε τα μάτια μας σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού 4 φορές, και 4 φορές στην αντίθετη κατεύθυνση.
Κλείνουμε τα βλέφαρά μας και σταδιακά μεγαλώνουμε τη δύναμη του κλεισίματος, μετά επίσης σταδιακά μειώνουμε την δύναμη. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.
 
Λαιμό
Έχετε πρόβλημα με το λαιμό σας; 
Να ζεστάνετε τις παλάμες σας μέσα στο ζεστό νερό ή μπορείτε να τις ζεστάνετε τρίβοντας τις παλάμες μεταξύ τους. Μετά τα βάζετε στο λαιμό σας για δέκα λεπτά

Πονοκέφαλος
Ο πιο απλός τρόπος να μειώσετε τον πονοκέφαλο, να κάνετε μασάζ τις ρόγες των αυτιών
Να βάζεις σε μια ανδρική κάλτσα δυο μπάλες του τένις, μετά να δέσεις την κάλτσα, να απλώσεις ανάσκελα στο πάτωμα και να τοποθετήσεις την κάλτσα με τις μπάλες εκεί που το κεφάλι συνδέεται με το λαιμό.
Οδοντόπονος
Θυμός
Πώς να απαλλαχθείς από το θυμό
Ένα χαρτί, πάνω στο οποίο γράφει: «Είμαι θυμωμένος, πρέπει όλες οι κινήσεις μου να είναι αργές» κράτησε το στην τσέπη σου πάντα. Και όποτε νιώθεις θυμό, βγάλε το, διάβασέ το και κάνε αυτό που λέει. Θα δεις τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η πράξη και θα εκπλαγείς. 

Διάφορα
Αποκτήστε μια καλή συνήθεια να κάνετε καθημερινά το πρωί ντους με θερμό και κρύο νερό: τα 3 πρώτα λεπτά με θερμό νερό, μετά 3 δευτερόλεπτα με κρύο νερό. Ύστερα παίρνετε στο χέρι σας ένα ξερό σφουγγάρι του μπάνιου και τρίβετε τα χέρια και τα πόδια σας από τα άκρα προς το κορμί με διάρκεια 3 λεπτά. Αυτό, όχι μόνο θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και θα σας δώσει ζωηρότητα για όλη την ημέρα. Επίσης ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα που δύσκολα αντέχει την αλλαγή καιρού.
Η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου από το στόμα μπορεί να απομακρυνθεί:
1. με ένα ποτήρι γάλα,
2. αν μασήσετε δύο φύλλα μαϊντανού,
3. αν μασήσετε 3-4 κόκκους καφέ.
Εάν δεν πλέκετε και ούτε κεντάτε, τότε τα δάχτυλά σας χρειάζονται καθημερινό μασάζ για 10 λεπτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε τον εαυτό σας πολύ καλύτερα, παρά αν δεν το κάνετε.
Θεραπεία με ήχους, δηλαδή με φωνήεντα και λέξεις
Εάν λέτε φωναχτά μερικά φωνήεντα ανοίγοντας πλατειά το στόμα και εντείνοντας τους μυείς του προσώπου θα θεραπεύσετε κάποια συγκεκριμένα όργανα:
- το "Α" και το "Ο" προκαλούν δονήσεις στο στήθος, επίσης το "Α" κάνει μασάς στο λαιμό, ενώ το "Ο" είναι καλός διεγέρτης των ενδοκρινών αδένων,
- ο φωνήεντος "Ι" αναγκάζει να δονήσει ο φάρυγγας και ευνοϊκά επιδρά στα νεφρά,
- ο δίφθογγος "ΩΙ" έχει πολύ καλή επίδραση πάνω στην καρδιά,
- η λέξη "αναχάτ" κάνει καλό μασάζ στην καρδιά,
- η λέξη "οοχάμ" πολύ θετικά επιδρά πάνω στο θυρεοειδής αδήν,
- η λέξη "χαμσάχ" ταυτόχρονα κάνει μασάζ στο μυαλό και την καρδιά.
Η κάθε άσκηση πρέπει να επαναληφθεί 3-4 φορές, μια φορά την ημέρα.
Όταν αναπνέεις από το αριστερό ρουθούνι, λειτουργεί το δεξιό ημισφαίριο του εγκέφαλου. Όταν αναπνέεις από το δεξιό ρουθούνι, Λειτουργεί ο αριστερός εγκέφαλος, το αρσενικό κομμάτι. Και μερικές φορές, μπορείς να παίξεις μ' αυτό.
Αν είσαι πολύ θυμωμένος, τότε κλείσε το δεξιό σου ρουθούνι κι άρχισε να αναπνέεις από το αριστερό. Και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δεις ότι ο θυμός έχει εξαφανιστεί— επειδή ο θυμός χρειάζεται το αρσενικό κομμάτι του είναι σου.
Δοκίμασε το και θα εκπλαγείς. Απλώς αλλάζοντας την αναπνοή από το ένα ρουθούνι στο άλλο, αλλάζει κάτι τρομερά σημαντικό. Αν νιώθεις παγωμένος προς τον κόσμο, τότε ανάπνεε από το αριστερό ρουθούνι κι άφησε με τη φαντασία σου να κυλήσει ζέστη μέσα σου και ξαφνικά θα νιώσεις να σε πλημμυρίζει ζεστασιά.
Και υπάρχουν πράξεις που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα, όταν βρίσκεσαι σε αρσενική διάθεση. Όταν κάνεις κάτι σκληρό, όταν σπρώχνεις κάτι βαρύ, έλεγξε το ρουθούνι σου. Αν δεν δουλεύει το αρσενικό, τότε δεν είναι καλό. Μπορεί να είναι επικίνδυνο για το σώμα, θα είσαι πολύ απαλός.
Όταν παίζεις με ένα παιδί ή κάθεσαι με το σκύλο σου, νιώσε πως είσαι θηλυκός. Θα εμφανιστεί περισσότερη συνάφεια.
Όταν γράφεις ένα ποίημα ή ζωγραφίζεις ή συνθέτεις μουσική, πρέπει να βρίσκεσαι στο θηλυκό, εκτός αν προσπαθείς να γράψεις πολεμικό εμβατήριο! Τότε, μπορείς να είσαι στην αρσενική πλευρά, στην επιθετικότητα.
Όσσο
Αν σας τσίμπησε το τσιμπούρι.
Αλείψτε το μέρος που είναι το τσιμπούρι με λάδι, οποιαδήποτε λιπαρή κρέμα, σαπούνι (για να μη μπορεί να αναπνέει) και το περισσότερο σε μισή ώρα το τσιμπούρι θα φύγει.
 Παίζετε τένις και έχετε το γνωστό πρόβλημα «αγκώνας του τενίστα» (επώδυνη φλεγμονή στο έξω μέρος του αγκώνα);
Παίρνετε μια στρογγυλή βέργα μήκους 30-40 πόντους και στη μέση δένετε ένα βάρος 1-2 κυλά. Το μήκος του νήματος 40-50 εκατοστά.
Άσκηση 1. Παίρνετε τη βέργα έτσι ώστε τα μεγάλα δάκτυλα να είναι από κάτω. Με τη σειρά γυρνάτε από μας τη βέργα με δεξή και αριστερή άκρα χειρ τυλίγετε και σηκώνετε το βάρος στη βέργα. Μετά με αντίθετες κινήσεις αποτυλίγετε το νήμα και κατεβάζετε το βάρος. Επαναλαμβάνετε μια φορά καθημερινά για μια βδομάδα και μετά σταδιακά αυξάνετε μέχρι 5 φορές.
Άσκηση 2. Αλλάξτε το πιάσιμο της βέργας. Τώρα τα μεγάλα δάχτυλα είναι από πάνω. Ανάλογα με την άσκηση 1, με κινήσεις των άκρων χειρ από μας τυλίγοντας, σηκώνετε το βάρος. Μετά με αντίθετες κινήσεις κατεβάζετε το βάρος. Επαναλαμβάνετε μια φορά καθημερινά για μια βδομάδα και μετά σταδιακά αυξάνετε μέχρι 5 φορές.
Άσκηση 3. Όρθιος, αφήνετε το δεξή σας χέρι με τη βέργα και αποτυλιγμένο νήμα. Το βάρος από την πλευρά του μικρού δάχτυλου και τα νύχια «κοιτάνε» μπροστά. Πρώτα σηκώνετε το βάρος με κίνηση της πυγμής πίσω και μετά το κατεβάζετε επιστρέφοντας την πυγμή στην αρχική θέση (10 – 20 φορές). Την άσκηση αυτή μπορείτε να την κάνετε 2-3 φορές την ημέρα ή πρόσθετά μετά από το παιχνίδι.
Μεταξύ των ασκήσεων χαλαρώνετε τους μυς τινάζοντας τα άκρα χειρ και σηκώνοντας και κατεβάζοντας τα χέρια. Μετά από τις ασκήσεις κάνουμε μασάς του πήχη του χεριού και του αγκώνα από τα δάχτυλα στον ώμο. Μετά κάνουμε μια θερμή λουτροθεραπεία του πήχη με μασάς.
Τι πρέπει να κάνετε όταν έχετε τον «αγκώνα του τενίστα»;
1. να μειώσετε τον χρόνο που παίζετε τένις (λιγότερα σετ)
2. να αλλάξετε το πιάσιμο της ρακέτας (με δυο χέρια-μπέκχεντ)
3. να μειώσετε τη δύναμη της έντασης του δίχτυ (για τρία κιλά)
4. να κάνετε μασάς με παγάκια του αγκώνα (με το άλλο χέρι)
5. άσκηση του πήχη το χεριού με τη βοήθεια του άλλου χεριού
6. άσκηση του πήχη του χεριού με το βάρος
7. ασκήσεις και μασάς με ειδικές κρέμες του πήχη πριν το παιχνίδι (2-4 λεπτά)
8. να πάρετε βιταμίνες
9. να κάνετε σάουνα
«Ζωντανό» νερό
Γεμίζετε με νερό ως τα χείλη μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε περίπου μέχρι 90 βαθμών του Κελσίου, θα δείτε πως από κάτω αρχίζει να ανεβαίνει μια ροή από μπουρμπουλήθρες, δηλαδή το νερό άρχισε να σιγοβράζει. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε τον διακόπτη και γρήγορα σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι που έχει επίπεδη επιφάνεια ή με γυαλί για να μη μείνει ελεύθερος χώρος μεταξύ νερού και το καπάκι. Το νόημα αυτών των ενεργειών είναι να κρυώσει το νερό χωρίς την επαφή με τον αέρα. Μόνο τότε το νερό θα έχει την παρόμοια σύνθεση με το υγρό που βρίσκεται μέσα στον οργανισμό μας.
Αυτό είναι το «ζωντανό νερό», νερό χωρίς αέριο που έχει υψηλή ηλεκτροχημική ενεργητικότητα και διαλύει τις τοξίνες που ταλαιπωρούν κάθε σύγχρονο άνθρωπο.
Πίνοντας κάθε μέρα, μισή ώρα πριν από το φαγητό από μισό ποτήρι «ζωντανού νερού» θα κάνετε ένα πολύ καλό «υγρό καθάρισμα» του οργανισμού σας.
Η κατανάλωση τέτοιου νερού στην διάρκεια ενός μήνα θα βελτιώσει την υγεία σας, θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, θα σας απαλλάσσει από τα χρονικά προβλήματά σας, θα βελτιώσει την κατάσταση των δοντιών, θα σας προφυλάσσει από την γρίπη και κρυολογήματα το χειμώνα.
Μετά από μηνιαία διακοπή μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία με το «ζωντανό νερό». 
Επί μια εβδομάδα προσπαθήστε να μην πείτε ούτε ένα ψέμα στον εαυτό σας. Στους άλλους επιτρέπεται να πείτε όσα ψέματα θέλετε.
Όταν πάψετε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας, αυτόματα θα πάψετε να λέτε ψέματα και στους άλλους.
Όταν έχετε υψηλή πίεση βάλτε πάνω στη γλώσσα ζάχαρη, μέλι ή καραμέλα.
Ένας απ’ τους κανόνες της γουστοθεραπείας επιβάλει να κάνετε μασάζ στη γλώσσα σας ή με ένα από τα δάχτυλά σας, ή κάνοντας διαφορετικές κινήσεις με τη γλώσσα μέσα στο στόμα σας. Αυτό επιδρά ευνοϊκά σε όλα τα όργανα του ανθρώπου.
Εάν έχει συμβεί κολεόσπασμος
Όχι απότομες κινήσεις! Μπορείτε να βλάψετε σοβαρά την αγαπημένη σας. Πρέπει να απλώσετε σε μια θερμή μπανιέρα. Ενώ ο απλός και γρήγορος τρόπος είναι να βάζετε το δάχτυλό σας στον πρωκτό της γυναίκας και χαλαρά να τραβήξετε κάτω.
Για να περάσει ο λόξιγκας πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι νερό ή να φάτε μια κουταλιά μέλι ή ζάχαρη.
Όταν επιστρέφουμε από έδαφος μετά από αεροπορικά ταξίδια, όταν κατεβαίνουμε με το ασανσέρ από ουρανοξύστες ή όταν κάνουμε βουτιές στη θάλασσα, τα αυτιά μας βουλώνουν.
Για να ξεβουλώσετε τ’ αυτιά σας πρέπει να ακολουθείστε μια τεχνική: να κλείνετε το στόμα σας, να μπλοκάρετε τα ρουθούνια σας με το χέρι και να προσπαθείτε να κάνετε μια εκπνοή.
Γιατί μυρίζουν οι μασχάλες;
Ο ιδρώτας δεν έχει οσμή,…όμως είναι τροφή για διάφορα βακτήρια που ζουν στο δέρμα. Την δυσάρεστη οσμή προσφέρει το «προϊών» επεξεργασίας του ιδρώτα απ’ αυτά τα βακτήρια.
Να ξυρίζεται και να πλένεται τις μασχάλες σας τακτικά και συχνά με σαπούνι!
Οι συχνότερες αιτίες αιμορροΐδων (ζοχάδα) είναι η καθιστική ζωή, τα υπερβολικά τανύσματα κατά τις εντερικές κενώσεις (λόγω δυσκοιλιότητας ή σκληρών περιττωμάτων), ο δυνατός βήχας, η γέννα, το να σηκώνει μεγάλα βάρη και το βασικό να κάθεται κανείς στη λεκάνη της τουαλέτας για πολύ ώρα (διαβάζοντας εφημερίδες ή λύνοντας σταυρόλεξα).
Μην καταπνίγετε το φτάρνισμα! Απλά, καλύψτε μύτη και στόμα.
Αν «κρατήσουμε» ένα φτάρνισμα, μπορεί, ενδεχομένως να προκαλέσουμε ρήξη τυμπάνου του αφτιού, απώλεια ακοής, ίλιγγο, ρήξη του ρινικού χόνδρου και ρινική αιμορραγία.
Όταν για κάποιο λόγω (σκόνταψε, έπεσε, χτυπήθηκε, κ. α.) ο πλησίον σας δεν είναι καλά και νιώθει λίγο ταραγμένος πρέπει να διαπιστώσετε, ίσως έπαθε αποπληξία.
Μπορείτε να σώσετε την ζωή του αν θα ξέρετε τρία πράγματα (ΧΠΣ):
– παρακαλέστε τον να Χαμογελάσει,
– παρακαλέστε τον να Πει μια απλή φράση: «Σήμερα έχει πολύ καλό καιρό»,
– παρακαλέστε τον να Σηκώσει τα δυο του χέρια,
Εάν ο εξεταζόμενος έχει τουλάχιστον έναν πρόβλημα στην εκτέλεση αυτών των απλών κινήσεων τότε αμέσως πρέπει να καλέσετε τις Πρώτες Βοήθειες.
Αν αγγίξαμε μια μέδουσα (τσούχτρα) το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε ξύδι στην πληγή, βοηθά επίσης το κρασί, αλλά και η Κόκα Κόλα. Στην έσχατη ανάγκη, μπορούμε να ρίξουμε ούρα στην πληγή.
Αν θέλετε να έχετε κάποιο όφελος για την υγεία σας και όχι να πάθετε κάποια ζημιά πρέπει να φάτε μικρά, άγρια, σκουληκοφαγωμένα, ξινά και όχι πολύ ώριμα μίλα. Και αυτό αφορά όχι μόνο τα μίλα. Μην κυνηγάτε τα γυαλιστερά φρούτα και λαχανικά είναι για τα μάτια, δεν είναι για το στόμα.
Όταν έχετε προβλήματα με τις αρθρώσεις.
α) Πάρτε ένα μπουκάλι (0,5λ.) από σκούρο γυαλί και βάλτε μέσα ένα μικρό κομμάτι καμφορά(1 κυβ. εκ), μετά 1/3 τερεβινθίνη, μετά 1/3 λιόλαδο και 1/3 βότκα. Τρίβετε με τη διάλυση πριν το ύπνο τα μέρη που πονάνε και τα δένετε με κάτι θερμό.
β) Καταπληκτικό αποτέλεσμα έχει η εντριβεί του ελατοαίλεου στα άρρωστα άρθρα, που πριν θερμάνθηκαν με κομπρέσα από το ζεστό θαλασσινό αλάτι.
Είστε γυναίκα; Υπάρχει κάποιο ζήτημα που σας απασχολεί και δεν βρίσκετε τον τρόπο να το λύσετε; Οργανωθείτε και προχωρήστε σε αποχή από το σεξ. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι άνδρες.
Οργανώστε κίνημα Σταματήστε τα Ψώνια και πραγματοποιήστε στο κοντινό σας σουπερμάρκετ μια εκδήλωση μη αγοράς.
 Λόγια του Ι. Χριστού από το «Ευαγγέλιο του Κόσμου» που γράφτηκαν από τον μαθητή του Ιωάννη στον πρώτο αιώνα μ. Χ.
«Η εσωτερική βρωμιά είναι χειρότερη από την βρωμιά εξωτερική. Γι’ αυτό εκείνος που καθαρίζεται μόνο απ’ έξω μένει βρώμικος από μέσα και είναι σαν μια κασέλα στολισμένη με όμορφη ζωγραφιά απ’ έξω, αλλά από μέσα γεμάτη με σάπιο πτώμα».
Ο Ιησούς Χριστός δείχνει ένα απλό τρόπο για καθάρισμα του παχύ εντέρου – το κλύσμα
«Πάρτε μια μεγάλη κολοκυθά που έχει στέλεχος μήκους σαν το ανάστημα του ανθρώπου, καθαρίστε την από μέσα και γεμίστε την με νερό που ζέστανε ο Ήλιος. Κρεμάστε τη κολοκύθα σ’ ένα κλαδί, υποκλιθείτε μπροστά στον Άγγελο του νερού
και … με υπομονή να περιμένετε το νερό να γεμίσει όλα τα έντερά σας… Παρακαλέστε τον Άγγελο του νερού να απελευθερώσει το σώμα σας απ’ όλες τις ακαθαρσίες και αρρώστιες που το γεμίζουν. Μετά από μερικά λεπτά αφήστε το νερό από το σώμα σας για να φύγουν από το κορμί σας όλες οι ακαθαρσίες. Και θα δείτε με τα μάτια σας και θα νιώσετε με τη μύτη σας όλες τις αηδίες και βρωμιές που βεβήλωναν τον Ναό του σώματος σας. Και ίσως τότε θα καταλάβετε πόσες αμαρτίες κατοικούσαν μέσα σας και βασάνιζαν το σώμα σας με διάφορες ασθένειες»
Μπορείτε...
Μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό καθαριστικό για το πλύσιμο των παραθύρων, και μπορείτε απλά να προσθέσετε στο νερό λίγη φθηνή αμμωνία και το γυαλί θα άστραφτει σαν κρύσταλλο.


Μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό καλλυντικό παρασκεύασμα ή να τρίβεται στο δέρμα κάποια αρώματα, συντηρητικά και άλλα χημικά προϊόντα, και μπορείτε να πάρετε απλώς φράουλα ή αγγούρι και να περιποιηθείτε το δέρμα σας με φυσικές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Κατά τον ίδιο τρόπο – οποιαδήποτε ακριβή κρέμα δεν θα κάνει τα χέρια σας μαλακότερα από απλό καστορέλαιο.


Μπορείτε να αφήσετε στο φαρμακείο πολλά λεφτά για φάρμακα – πλασέμπο ή φάρμακα – δηλητήρια προσπαθώντας να λύσετε τα προβλήματά σας με "μαγικά" χάπια, ή μπορείτε απλά να προστατευτείτε από το αρνητικό, να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες, να πίνετε καθαρό νερό στις ποσότητες που απαιτούνται για έναν οργανισμό, να κάνετε γυμναστική και θα είστε δραστήριος και υγιής.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης προσδιόρισαν 30 τρόπους για να παρατείνετε τη ζωή σας. 
Προσφέρουμε τους πιο αποτελεσματικούς:


Διαβάστε ανάποδα.
Προβληματίστε τον εγκέφαλό σας, με μη τετριμμένες εργασίες, λύστε σταυρόλεξα, να μάθετε απ’ έξω στίχους. Μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέδειξαν: μεταξύ των ανθρώπων της πνευματικής εργασίας η θνησιμότητα είναι 4 φορές ποιο λιγότερη !


Προσθέστε ντομάτες στα σάντουιτς.
Εάν η καθημερινή σας διατροφή περιέχει ένα ντομάτας, τότε ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου μειώνεται κατά 30%, επειδή είναι πλούσια σε κάλιο.


Παντρευτείτε.
Όπως φαίνεται από την ιταλική μελέτη, η οποία διαρκεί 20 χρόνια, οι παντρεμένοι ζουν 3 χρόνια περισσότερο από τους εργένηδες.


Ξεφορτωθείτε το ξυπνητήρι.
Ειδικά αν κουδουνίζει δυνατά, καθώς και από το βραστήρα με σφυρίχτρα, και άλλους παραβάτες «της ησυχίας». Σύμφωνα με την ιαπωνική μελέτη, ένα ξαφνικό δυνατό θόρυβο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.


Να τρώτε την κρούστα ψωμιού.
Περιέχει 8 φορές περισσότερη αντικαρκινικό αντιοξειδωτικό pronillizinι παρά ολόκληρο το καρβέλι.


Αγνοήστε την κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με έρευνα των Γερμανών μελετητών, θα ζείτε περισσότερο, εάν δεν ανησυχείτε για το τι σκέφτονται για σας οι άνθρωποι γύρω. Για τους τολμηρούς οι ψυχολόγοι συνιστούν μια τέτοια ακραία άσκηση: μέσα στα μέσα μεταφοράς δυνατά να επαναλαμβάνετε τις στάσεις της διαδρομής. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, όμως μετά θα μάθετε να αγνοείτε τις αντιδράσεις των άλλων.


Να κρατάτε κάποιο κατοικίδιο ζώο.
Όπως απέδειξαν τα πειράματα των επιστημόνων από διάφορες χώρες, οι ιδιοκτήτες των σκύλων και γατών λιγότερο επιρεάζονται από το στρες, εξάλλου, έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.


Αγαπήστε τη σοκολάτα.
Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, τα άτομα που καταναλώνουν σοκολάτα με μέτρο, θα ζουν περισσότερο από όσους τρώνε γλυκά.


Μελετήστε.
Αρχίστε να μαθαίνετε κάποια ξένη γλώσσα και να μαθαίνετε να παίξετε σε ένα μουσικό όργανο.


Ακούστε την κλασική μουσική.
Όπως έχουν αποδείξει οι μελετητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Μπετόβεν, για παράδειγμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και χαλαρώνει τους μυς.


Να είστε φίλος με τον ήλιο.
Αν θέλετε να αποφύγετε τις ακτίνες του για να προστατευθείτε από τον καρκίνο του δέρματος, μην ξεχάσετε να πάρετε βιταμίνη D.


Ασχολείστε με το χορό.
Σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες, οι πιο χρήσιμος για τη μακροζωία είναι ο χορός salsa. ( http://www.youtube.com/watch?v=pbobf3_bnFA ) Δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη και αναπτύσσει τους πνεύμονες, ακόμη και βοηθά να απαλλάγουμε από το άσθμα.

Αποσπάσματα από βιβλίο «Το ερωτικό Ταό» του Jolan Chang (Τζόλαν Τσανγκ)
Γιατί να μη γνωρίζει ο κάθε άνδρας τις σπουδαίες αλήθειες αυτού του βιβλίου που κάνουν εκείνον και τη σύντροφό του πιο ευτυχισμένους;
Απάντηση: Τι κέρδος μπορεί να βγάζει από τον ευτυχισμένο άνθρωπο η κάθε είδους πολιτική και πνευματική εξουσία; Τίποτα.
Όλα τα οφέλη προέρχονται από έναν ανίκανο, προβληματισμένο και φοβισμένο άνθρωπο.
Το Ταό είναι η σύλληψη της κοσμικής σοφίας που κατανοήθηκε από τους Κινέζους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς, Γύρω στον 6ο π.Χ αιώνα, ο Λάο Τσε συγκέντρωσε τις βασικές θέσεις του ?ε ένα βιβλίο που λέγεται "ΤΑΟ ΤΕ ΣΙΝΚ". Αποτελείται από 5.000 λέξεις περίπου και είναι ίσως το μικρότερο από τα αριστουργήματα του είδους στον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες με πολλές παραλλαγές. Μόνο στα αγγλικά υπάρχουν πάνω από τριάντα διαφορετικές αποδόσεις. Κάθε μεταφραστής έχει καταλάβει και ερμηνεύσει τα λόγια το Λάο Τσε διαφορετικά. Το Βασικό στη ταοϊκή φιλοσοφία είναι η πίστη ότι η ενέργεια και η κίνηση που παράγεται από αυτά είναι οι πηγές της ζωής.


Η συνηθισμένη συμπεριφορά του δυτικού κόσμου στις ερωτικές εικόνες η αποκαλούμενη «πορνογραφία» δεν έχει θέση στην αρχαία Κίνα.


Ο άντρας θα έπρεπε να καλλιεργήσει την ικανότητα να επιβραδύνει την εκσπερμάτισή του μέχρι να κορεσθεί η ερωτική του σύντροφος... Ο άντρας θα έπρεπε να ανακαλύψει και να είναι γνώστης της ιδανικής του εκσπερματικής συχνότητας. Πάντως αυτή η συχνότητα δε θα έπρεπε να είναι πάνω από δύο η τρεις φορές στις δέκα συνευρέσεις.


Μετά την εκσπερμάτιση ο άντρας είναι κουρασμένος, τα αυτιά του βουίζουν, τα μάτια του είναι βαριά και λαχταράει τον ύπνο. Διψάει και τα μέλη του είναι αδρανή και δύσκαμπτα. Ένα δευτερόλεπτο ηδονής κατά την εκσπερμάτιση έχει σαν αποτέλεσμα ώρες κόπωσης και αυτό σίγουρα δεν είναι αληθινή ηδονή. Από την άλλη πλευρό, όταν ο άντρας ελαττώνει και ρυθμίζει την εκσπερμάτισή του στο απολύτως ελάχι¬στο, το σώμα του θα καρδαμώσει, το πνεύμα του θα ηρεμήσει, η όραση και του θα βελτιωθούν. Αν και κατά καιρούς φαίνεται ότι ο άντρας απαρνιέται στον εαυτό του το εκσπερματικό αίσθημα, η αγάπη για τη γυναίκα του αυξάνεται. Είναι σαν να μην τη χορταίνει ποτέ του. Δεν είναι άραγε αυτό ο αληθινός αστείρευτος πόθος;


Αν αυτό είναι αλήθεια τότε μπορώ να πω ότι ο έρωτας χωρίς εκσπερμάτιση είναι το λασκάρισμα της έντασης χωρίς όμως έκρηξη, είναι μια γαλήνια απόλαυση χωρίς βιαιότητες, μια διαρκής αισθησιακή ικανοποίηση που διαλύεται σε κάτι εκτενέστερο και πιο υπερβατικό από το ίδιο το άτομο, είναι ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης και όχι διαχωρισμού. Είναι μια συγχώνευση και ένα μοίρασμα, όχι ένας αποκλειστικός, ιδιωτικός και μοναχικός σπασμός.


Το αρσενικό ανήκει στο Γιάνγκ και ιδιότητά του εύκολα να εγείρεται αλλά το ίδιο εύκολα να υποχωρεί.
Το θηλυκό ανήκει στο Γιν και ιδιότητά του αργά να εγείρεται αλλά το ίδιο αργά να χορταίνει.
Βου Χσιεν


Οι μέθοδοι του εκσπερματικού ελέγχου


1. Η μέθοδος της κλειδαριάς.
Το προτέρημα με αυτή την μέθοδο είναι πως εύκολα εφαρμόζεται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το σύστημα: τρία ρηχά, ένα βαθύ, μπορεί κλείνοντας τα μάτια και το στόμα του να αναπνέει βαθιά και προσεχτικά από τη μύτη, ώστε να μη λαχανιάζει. Όταν αρχίσει να αισθάνεται πως σύντομα θα χάσει τον έλεγχο, τότε πρέπει να ανασηκώσει απότομα τη μέση του αποτραβώντας το πεος του στο ύψος των τριών εκατοστών και να μείνει ακίνητος. Μετά αναπνέοντας βαθιά από τον θώρακα να μαζεύει το υπογάστριο όπως σφίγγεται κανείς όταν αναζητάει επειγόντως τουαλέτα. Με το να σκέπτεται πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αποθησαύριση του σπέρματος του και ότι δεν πρέπει να το σκορπάει ασυλλόγιστα, θα ηρεμήσει σύντομα αναπνέοντας βαθιά. Τότε μπορεί να ξαναρχίσει τις διεισδύσεις.
Ο συνδυασμός του μεθόδου της κλειδαριάς με βαθιές διαφραγματικές αναπνοές μπορεί να του επιτρέπει να συνεχίσει σχεδόν απεριόριστα.


2. Η σύγχρονη μέθοδος της κλειδαριάς
Η μέθοδος της κλειδαριάς, ερμηνευμένη με σύγχρονους όρους, είναι πράγματι πολύ εύκολη. Όταν ο άντρας αισθανθεί ότι πλησιάζει στο σημείο της έξαψης αποτραβάει απλούστατα το πέος του για δέκα μέχρι τριάντα δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνει τον κίνδυνο εκσπερμάτισης και χάνει δέκα μέχρι τριάντα τοις εκατό από τη στύση του. Μετά μπορεί να εισδύσει και να επαναλάβει τις διεισδύσεις όσες φορές θέλει. Γινόμενος πιο έμπειρος 8α διαπιστώσει πως θα αποτραβιέται όλο και πιο σπάνια. Στο τέλος θα χρειάζεται να προσπαθεί μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.


3. Η μέθοδος της συμπίεσεις
Ό άντρας θα πρέπει να την ειδοποιήσει όταν έχει ερεθιστεί επικίνδυνα. Τότε εκείνη αντιδράει με γρήγορο ανασήκωμα, γλιστρώντας από τον φαλλικό άξονα και πιέζοντας με τον αντίχειρα τον χαλινό της πόσθης, ενώ με το δεύτερο και τρίτο δάχτυλο πιέζει τους αδένες στη βάση της βαλάνου, για τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα. Αυτή η πίεση κάνει τον άντρα να χάνει όχι μόνο την ορμή της εκσπερμάτισης, αλλά και το δέκα μέχρι τριάντα τοις εκατό από την στύση του. Η γυναίκα θα πρέπει να αφήσει να περάσουν δεκαπέντε με τριάντα δευτερόλεπτα για να ξαναβάλει το πέος στο αιδοίο της συνεχίζοντας τον έρωτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνουσίας.


4. Η αρχαία κινέζικη τέχνη της συμπίεσεις
Σε αυτή τη περίπτωση, ο άντρας από μόνος του ασκεί την πίεση. Με την Βοήθεια του δείκτη του και των μεσαίων δακτύλων του αριστερού χερι¬ού, πιέζει σε ένα σημείο, μεταξύ του όσχεου και της έδρας για τρία τέσσερα δευτερόλεπτα παίρνοντας ταυτόχρονα μια Βαθιά εισπνοή. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, δε χρειάζεται να αποτραβηχτεί ο άντρας από τη γυναίκα. Δεύτερον, δε χάνεται καιρός σε φραστικές εξηγήσεις. Τρίτο δε χρειάζεται να αναφέρει απολύτως τίποτε. Πολλοί άντρες σίγουρα προτιμούν αυτή τη τεχνική ακριβώς επειδή αποφεύγουν να αποκαλύψουν το πρόβλημα τους.


Την άνοιξη ο άντρας μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να εκσπερματίζει μια μόνο φορά στις τρεις μέρες. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δύο φορές το μήνα. Στο διάστημα το παγερού χειμώνα, πρέπει να αποταμιεύει το σπέρμα του και να μην εκσπερματίζει διόλου. Το χειμώνα η ουράνια πορεία είναι να συσσωρευτεί γιανγκ ουσία. Αν ο άντρας ακολουθήσει αυτή τη χρυσή τομή θα φθάσει σε βαθιά γεράματα.


Όταν ένας άντρας κάνει μια φορά έρωτα χωρίς να ξοδέψει το σπέρμα του, το κορμί του θα δυναμώσει.
Αν κάνει πέντε φορές η κυκλοφορία του αίματος κι η καρδιά του θα αναζωογονηθούν.
Αν κάνει δέκα φορές έρωτα χωρίς να ξοδέψει το σπέρμα του θα είναι σαν τους αθανάτους.


Εννιά ρηχές διεισδύσεις και μία βαθιά φαίνεται να είναι η μέθοδος που προτιμούσαν όλοι σχεδόν οι αρχαίοι δάσκαλοι του ερωτικού Ταό. Ήταν μια μέθοδος το ίδιο δημοφιλής σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Βλέποντας το από τη σκοπιά του Ταό, είναι ο καλλίτερος συνδυασμός και το ζευγάρι αποκομίζει τα μεγαλύτερα οφέλη. Οι γυναίκες συνήθως βρίσκουν τη μέθοδο αυτή ιδιαίτερα ηδονική. Αισθάνονται μια βασανιστική ηδονή που οδηγεί σε κορεσμό.


Όταν ο άντρας έχει αποκτήσει την ικανότητα να κάνει έρωτα από μισή ώρα και πάνω την κάθε φορά, τότε παίζει σπουδαίο ρόλο η αλλαγή των στάσεων. Είναι σημαντικό, να μη χάνει τη μαγεία της η ερωτική ζωή εξαιτίας ασυλλόγιστων επαναλήψεων, ώστε το ζευγάρι να μην βαρεθεί ο ένας τον άλλον. Η ένωση των Γιν-Γιανγκ, θα πρέπει να γίνεται κέφι έχοντας στόχο την ευεξία, την μακροζωία και την εσωτερική αρμονία.


Αν ο άντρας γνωρίζει καλά το Ταό, αν κατέχει το Ταό, η υγεία του θα βελτιώνεται με όσο περισσότερες γυναίκες κάνει έρωτα. Αλλά αν δεν γνωρίζει το Ταό, μια και μόνο γυναίκα είναι αρκετή για να τον στείλει πρόωρα στον τάφο.


Το ερωτικό Ταό δεν έχει ούτε μια λέξη για την "ανικανότητα". Δεν την αντιμετώπισαν ποτέ στα σοβαρά οι αρχαίοι Κινέζοι. Ακόμη και στην Δύση είναι μια λέξη πολύ χρησιμοποιημένη και τετριμμένη, μάλλον υποτιμητική παρά επιστημονική. Τεχνικά είναι η αδυναμία διεκπεραίωσης της ερωτικής πράξης. Μπορεί επίσης να σημαίνει κι αμηχανία. Όμως όταν δεν ανορθώνεται το πέος του άντρα αυτός δεν είναι καθόλου αβοήθητος. Η συμβολή του Ταό στη λύση αυτού του προβλήματος είναι ξεκάθαρη, κι αναμφισβήτητη: να ξεχάσει τη στύση του και να συγκεντρωθεί στο κορμί της συντρόφου του, στις χαρές και την ομορφιά του. Και τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι της προσφέρει τον ανώτατο βαθμό ηδονής έστω και χωρίς το πέος του.


Τρυφερή είσοδος θα πει ότι ο άντρας μπορεί να εισχωρήσει χωρίς στύση με μια μικρή βοήθεια των δακτύλων του. Αν ο άντρας είναι αρκετά έμπειρος μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και με ένα τελείως χαλαρωμένο πέος να εισχωρήσει και να είναι βέβαιος ότι η σύντροφος του το απολαμβάνει όσο κι αυτός. Αν η τρυφερή είσοδος γίνεται σωστά μπορεί να δώσει στη γυναίκα πρωτόγνωρες ηδονές. Όταν ο φαλλός είναι πλέον μέσα της, θα έχει όλες τις ευκαιρίες να σκληρύνει, αν ο άντρας ακολουθεί τις οδηγίες το ερωτικού Ταό.


Η ρίζα μια καλής υγείας είναι η βαθιά αναπνοή. Είναι ένας πολύ απλός και πρακτικός τρόπος να γίνουμε πιο γεροί. Τρία είναι τα βασικά σημεία που θα σε βοηθήσουν να αναπνέεις σωστότερα:
1. Στάσου ίσια κι έχε το στήθος σου φυσιολογικά.
2. Μάθε να αναπνέεις μέσα κι έξω μόνο με την βοήθεια της μύτης και του
θώρακα.
3. Βγάλε αργά όλο τον αέρα που έχεις στα πνευμόνια σου και μετά άδειασε τα ολωσδιόλου κάνοντας μια μεγαλύτερη προσπάθεια μαζεύοντας τελείως τον θώρακα. Τώρα μπορείς να εισπνεύσεις προσεκτικά τεντώ¬νοντας τον θώρακα σου στο ανώτατο όριο. Μετά βγάλε τον αέρα πάλι αργά, επαναλαμβάνοντας όλη την διαδικασία.
Φυσικά δε χρειάζεται να αναπνέει κανείς έτσι όλη την ώρα, αλλά μπορεί να γίνεται καθημερινά για μερικά λεπτά τόσο αργά και βαθιά που θα γίνει μια φυσιολογική συνήθεια ακόμη κι όταν κοιμάται κανείς.


Όραση και αναπνοή
Γέμισε τα πνευμόνια σου με αέρα - όχι τόσο έντονα όπως θα έκανες αναπνευστικές ασκήσεις - αλλά χαλαρωμένα και φυσιολογικά κι άφησε ελεύθερα την εκπνοή να ακολουθεί την εισπνοή σε ένα φυσιολογικό ρυθμό. Αναπνέοντας με αυτό τον τρόπο, παρατήρησε προσεκτικά το αντικείμενο
που θα ήθελες να δεις... Κάθε βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος καθρεφτίζεται κατευθείαν στην όραση.


Ένας πραγματικό ικανός γιατρός πρώτα βρίσκει την αιτία της αρρώστιας και βρίσκοντας τη, προσπαθεί να τη θεραπεύσει με το φαγητό. Μόνο όταν αποτύχει με το φαγητό στρέφεται στα φάρμακα.
Σαν Σιου Μο


Να κάνει κανείς έρωτα χρησιμοποιώντας μόνο την άψογη τεχνική του, ως "επαγγελματίας" φαίνεται ότι είναι προσβλητική στις γυναίκες. Τεχνική χωρίς θέρμη, αίσθημα και συναίσθημα σκοτώνει τον θεό του έρωτα.


Ένας αδέξιος εραστής είναι σαν το πίθηκο που προσπαθεί να παίξει βιολί.
Ο. ντε Μπαλζάκ


Συχνά η οσμή είναι το πιο ερεθιστικό από οτιδήποτε άλλο σε ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Η χαρακτηριστική ευωδιά της επιδερμίδας, των μαλλιών, του στόματος των γεννητικών οργάνων κλπ. ενός ατόμου είναι δυνατόν σε ένα ειδικά ταιριαστό σύντροφο να είναι πολύ ηδονικό ή ακόμη απίστευτα σαγηνευτικό.


Η θεωρία του ταοϊσμού υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτιση είναι μια ηδονή ενός δευτερολέπτου μόνο, κάτι σαν αστραπή ή ξέσπασμα υπερφορτισμένης ενέργειας. Αν ο άντρας κάνει έρωτα τακτικά, θα εναρμονισθεί η ερωτική ενέργεια κι η ανάγκη του για την εκσπερμάτιση θα μειωθεί κατά πολύ. Η ουσία του έρωτα είναι κάτι που ρέει, είναι κάτι συνεχόμενο και το αδιάκοπο κι όχι κάτι το στιγμιαίο κι εκρηκτικό.


Ο μόνος μετατροποιός κι αλχημιστής που μεταμορφώνει τα πάντα σε χρυσό είναι ο έρωτας.
Η μόνη μαγική δύναμη ενάντια στο θάνατο, γεράματα, ρουτίνα, είναι ο έρωτας.
Αναίς Νιν


Μετά την εκσπερμάτιση όλα τα ζώα είναι θλιμμένα εκτός από τις γυναίκες και τα κοκόρια. Σχεδόν κάθε άντρας έχει νιώσει τη φοβερή μετεκσπερματική αίσθηση - το αίσθημα δηλαδή ότι έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για την γυναίκα του - που τον κάνει να αναρωτιέται τι ήταν εκείνο που τον έσπρωξε να την αγαπήσει. Οι περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται γρήγορα, από ένστικτο, ότι ο σύντροφος τους δείχνει σημεία αδιαφορίας κι απομάκρυνσης.


Οι αρχαίοι ταοϊστες πίστευαν ότι το σπέρμα είναι η κινητήρια δύναμη του άντρα στη γυναίκα και είναι η πιο σημαντική δύναμη ζωτικότητας του άντρα. Όταν ο άντρας εκχύνει είναι σαν να φεύγει αέρας από μία ρόδα ή από ένα μπαλόνι, αισθάνεται μια πλήρη ψυχοσωματική πτώση, ιδιαίτερα όταν εκσπερματίζει με μεγάλη συχνότητα.


Πολλοί γιατροί σήμερα χρησιμοποιούν την ορμονοθεραπεία σε ασθενείς που το επιθυμούν. Τέτοια θεραπεία για την επαναπόκτηση της ορμονικής ισορροπίας είναι ευνόητο να συνεπάγεται μεγάλες
θυσίες όχι μόνο στα πλαίσια της ιατρικής αμοιβής αλλά επίσης και στα πλαίσια των κινδύνων για παρενέργειες που είναι συχνά το επακόλουθο της θεραπείας με τα δραστικά φάρμακα και με τεχνητές ορμόνες.
Όμως γιατί να χρησιμοποιεί κάποιος τεχνητά μέσα αφού τα ανθρώπινα σώματα μπορούν να παράγουν τις δικές τους φυσιολογικές ουσίες που είναι συγκριτικά πιο σίγουρες και φθηνότερες: Για παράδειγμα δεν είναι μόνο μια πλουσιοπάροχη ερωτική ζωή που μπορεί να είναι το κίνητρο στους άντρες για να παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη σε υψηλό και πιο υγιεινό επίπεδο. Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα μελέτη το οπτικό ερέθισμα από μόνο του χωρίς εκσπερμάτιση ή συνουσία μπορούσε να αυξήσει αξιοσημείωτα το ποσοστό της τεστοστερόνης στο αίμα.
Ο οπτικός ερεθισμός γίνεται με μια ερωτική ταινία διάρκειας 30 λεπτών με χάδια, γδυσίματα, ερωτικούς προλόγους και συνουσία σε διάφορες στάσεις.
Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει την παλιά ταοϊκή αντίληψη ότι σχεδόν κάθε μορφή ερεθισμού αντρών και γυναικών, όπως τα φιλιά και τα χάδια, μπορεί να είναι ωφέλιμη κι ότι η εκσπερμάτιση δεν είναι πάντα απαραίτητη.


Ποιος νέος στα δεκαοχτώ του δεν θα προτιμούσε τη ευχάριστη συμβουλή του Βαν ντε Βέλντε (διάσημος για το βιβλίο του «Ο Τέλειος γάμος») να εκσπερματίζει κάθε φορά, από το βαρύ και ασήκωτο κανόνα του Δασκάλου Σαν να εκσπερματίζει «μια φορά στις εκατό συνουσίες», ή ακόμη στην πιο ελαφριά παραλλαγή του για τον εικοσάχρονο να εκσπερματίζει μια φορά στις τέσσερις μέρες; Φυσικά αγκάλιασα τη συμβουλή του Βαν ντε Βέλντε, όπως θα έκανε κάθε ευκολοεπηρέαστος νέος για να αποφύγει την πειθαρχία της αρχαίας "τυραννίας" του Δασκάλου Σαν. Αλίμονο! καταδίκασα τον εαυτό μου σε καταναγκαστικά έργα 12 χρόνων επειδή πρόδωσα την αρχαία σοφία.

Η μόνη ανηθικότητα είναι η έλλειψη αγάπης.


Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει ένα είδος γεννήτριας αισθήσεων, το προεγώ, που παράγει δύο είδη ψυχολογικής ενέργειας, τη Libido (γενετήσια ορμή) και τη Mortido (ορμή του θανάτου).
Αν η Libido κατευθύνεται προς τα μέσα, τότε έχουμε ναρκισσισμό και υποχονδριακές καταστάσεις. Αν η Mortido κατευθύνεται προς τα μέσα τότε έχουμε ασκητισμό και μαζοχισμό, σε αντίθεση με το σαδισμό στην εξωτερική κατεύθυνση.
Προκειμένου να λειτουργήσουν σαν προστασία κατά του καρκίνου, τα μπρόκολα πρέπει να τρώγονται σχεδόν ωμά.


Η μπύρα χωρίς αλκοόλ περιέχει αντικαρκινογόνο συστατικό.


Η πραγματική αιτία των πόνων στην πλάτη είναι η καθιστική ζωή.


Ο αέρας μέσα στις εκκλησίες είναι εξίσου μολυσμένος με τον αέρα των αυτοκινητόδρομων.


Οι χρυσοί κανόνες της τεϊοποσίας 
Για να πιείτε το τσάι σωστά, θα πρέπει να θυμηθείτε τρεις αριθμούς: 2-5-6. Είναι λεπτά. Αν πίνετε τσάι υστέρα από 2 λεπτά μετά από το ζεμάτισμα – έχουμε ένα διεγερτικό αποτέλεσμα, μετά από 5 λεπτά – είναι ηρεμιστικό, μετά από 6 λεπτά όλα τα αιθέρια έλαια του τσαγιού εξατμίζονται, και πίνουμε ένα αδύναμο ρόφημα.
Ευεργετική επίδραση το τσάι έχει μόνο όταν το χρησιμοποιούμε ως χωριστό γεύμα, δηλαδή με τουλάχιστον μισή ώρα διαφορά από το κύριο γεύμα.
Με την κατανάλωση τσαγιού με γάλα και μέλι μπορούμε να αυξήσουμε τη θρεπτική αξία του ροφήματος. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμιστεί ότι το τσάι θα πρέπει να χυθεί στο γάλα, και όχι το αντίστροφο.
Εμπειρογνώμονες συστήνουν την αγορά χοντροκομμένων φύλλων τσαγιού και μόνο με το ζύγι.
Κατανάλωση τσαγιού σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει τους νεφρούς και το ήπαρ.
Όλοι οι βασικοί περιορισμοί σχετικά με την κατανάλωση του τσαγιού σχετίζονται με το δυνατό τσάι. Η ιδανική δόση του πράσινου τσαγιού - δυο κούπες την ημέρα.
B17 Αντικαρκινικό 
Το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα- Edward Griffin «Κόσμος χωρίς Καρκίνο»είναι αφιερωμένο στην ιστορία μιας ανακάλυψης, ο πρωταγωνιστής της οποίας είναι η βιταμίνη Β17 ή laetrile, ή amygdalin * - μια ουσία που καταστρέφει γρήγορα τα καρκινικά κύτταρα. Ο συντάκτης παραθέτει επιστημονικές αποδείξεις ότι η πρόληψη του καρκίνου είναι πολύ απλή και αναρωτιέται: γιατί η ορθόδοξη ιατρική έχει κηρύξει πόλεμο κατά του φάρμακου, με το οποίο πολλά νοσοκομεία έχουν θεραπεύσει επιτυχώς τους ασθενείς τους;
* Amygdalin (λατινικά amygdalus) περιέχεται στους σπόρους του πικραμύγδαλου, σε σπόρους του βερίκοκου, ροδάκινου, δαμάσκηνου, κερασιού και άλλων φυτών.
Ο συγγραφέας βρίσκει ότι η απάντηση δεν είναι στην επιστήμη, αλλά στην πολιτική που αφορά τον καρκίνο – δηλαδή είναι κρυμμένη στον οικονομικό κίνητρο εκείνων που κυριαρχούν στο ιατρικό κατεστημένο. Αν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως δαπανώνται για την έρευνα του καρκίνου, ενώ άλλα προέρχονται από την πώληση των δισεκατομμυρίων χημικών ουσιών, έχουμε μπροστά μας μια κατανοητή εικόνα: από καρκίνο ζουν περισσότεροι άνθρωποι από ό, τι πεθαίνουν από αυτόν. Και αν η λύση μπορεί να βρεθεί σε μια απλή βιταμίνη, τότε ξαφνικά καταρρέει μια γιγαντιαία βιομηχανία, η οποία, βεβαίως με όλες τις δυνάμεις την αντιτίθεται Οι φαρμακευτικές εταιρείες διεξάγουν μελέτες μόνο για εκείνες τις χημικές ουσίες που εφευρίσκουν, οπότε ένα φάρμακο έχει εγκριθεί, αποκτούν αποκλειστικά δικαιώματα για την πώληση του. Και ποτέ δεν θα πάνε να διεξάγουν έρευνα σχετικά με απλά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας,. Η ουσία που σκοτώνει τον καρκίνο βρέθηκε στους περισσότερους σπόρους φρούτων, και πρώτα, στο βερίκοκο. Ο σπόρος του βερίκοκου, ανακοινώθηκε ως φάρμακο για όλες τις γνωστές μορφές καρκίνου 35 χρόνια πριν. Οι επιστήμονες είπαν ότι, εάν οι σπόροι θα περιλαμβάνονται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, τότε δεν πρόκειται ποτέ να αναπτυχθούν καρκινικά κύτταρα, όπως και με τον ίδιο τρόπο, για παράδειγμα, ποτέ δεν θα νοσούν με σκορβούτο τα άτομα που τρώνε την ημέρα τουλάχιστον ένα πορτοκάλι. Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, σε συνδυασμό με το ιατρικό κατεστημένο του ΗΠΑ οδήγησαν την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), στην απόφαση να απαγορευθεί η πώληση των σπόρων βερίκοκου, καθώς και της βιταμίνης Β17 με την συνημμένη πληροφορία για την αντικαρκινική της δράση.
Η βιταμίνη Β17 βρίσκεται στο σπόρους του μήλου, στα ροδάκινα, στα κεράσια, στα σταφύλια και στα βερίκοκα. Βρίσκεται σε ορισμένα φασόλια και πολλά χόρτα, καθώς και σε πικραμύγδαλα. Ο σκληρός πυρήνας του βερίκοκου δεν είναι εκεί για να τον πετάνε. Στην πραγματικότητα, αυτό το σκληρό ξύλινο περίβλημα προστατεύει ένα από το πιο αξιόλογο τρόφιμα στη γη. Ο γιατρός Ernst T. Krebs, Jr - βιοχημικός από το Σαν-Φρανσίσκο προώθησε τη θεωρία ότι ο καρκίνος, όπως και το σκορβούτο και η πελλάγρα δεν προκαλείται από κάποιου είδους μυστηριώδη βακτήριο, ιό ή τοξίνη, αλλά είναι μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β17, είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη ουσιωδών στοιχείων στη διατροφή του σύγχρονο ανθρώπου. Είναι αυτή η ουσία που προσδιορίζεται ως συστατικό μέρος της ομάδας Nitrilosides, που αφθονεί στη φύση σε περισσότερες από 1200 εδώδιμων φυτών. Ειδικότερα μεγάλο ποσοστό της ουσίας περιέχεται στους σπόρους των καρπών της οικογένειας Prunus Rosacea (πικραμύγδαλου, βερίκοκου, τσαπουρνιάς, κερασιού, ροδάκινου και δαμάσκηνου), αλλά περιέχεται και σε χόρτα, καλαμπόκι, σόργο, κεχρί, μανιόκα (ταπιόκα), σπόρους λιναριού, σπόρους μήλου, και σε πολλά άλλα τρόφιμα που είχαν απομακρυνθεί από το διαιτολόγιο του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού. Αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε ο Δρ Krebs για την υποστήριξη των απόψεών του είναι εντυπωσιακά. Πολλούς αιώνες πριν τρώγαμε πλούσιο σε βιταμίνη Β17 ψωμί από κεχρί, αλλά τώρα εμείς προτιμούμε το λευκό ψωμί το οποίο δεν την έχει. Κάποτε οι γιαγιάδες μας χτυπούσαν σε γουδί τους σπόρους του δαμάσκηνου, της σταφίδας, του πράσινου σταφυλιού, του μήλου, του βερίκοκου, και άλλα, και έβαζαν τη σκόνη σε μαρμελάδες και ζελέ και σε άλλα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Η γιαγιά δεν ήξερε γιατί το κάνει αυτό, αλλά οι σπόροι αυτών των καρπών είναι η πιο μεγάλη πηγή βιταμίνης Β17 στον κόσμο. Οι ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι η φυλή Hansa στα Ιμαλάια δεν γνώριζαν τον καρκίνο μέχρι που η μητρική διατροφή τους ήταν πλούσια σε κεχρί και βερίκοκα. Όμως, από τη στιγμή που γνώρισαν την δίαιτα των Δυτικών χορών, ασθένησαν από τον καρκίνο. Το νόημα αυτών των ευρημάτων δεν μπορεί να μη συγκλονίσει. Αλλά εάν πολλά χρόνια πριν ήμασταν σε θέση να νικήσουμε το σκορβούτο (έλλειψη βιταμίνης C), γιατί τώρα είμαστε ανίσχυροι κατά του καρκίνου; Η απάντηση είναι απλή- οι δυτικές κυβερνήσεις κάμπτουν υπό την πίεση των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, του γραφείου του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), και της American Medical Association. Όλοι τους κάποτε με μεγάλη «επιτυχία» πραγματοποίησαν την εκστρατεία κατά της βιταμίνης Β17, με βάση το γεγονός ότι η βιταμίνη περιέχει μια "θανάσιμη" κυάνιο (άλατα του υδροκυάνιο). Το Β12 επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες του κυανίου, ωστόσο, κανείς δεν έκανε την αφαίρεση της από τα καταστήματα. Αλλά ξαφνικά το FDA γέμισε τον τύπο των ΉΠΑ με μια ιστορία για ένα δυστυχισμένο ζευγάρι από San Francisco, το οποίο είχε δηλητηριαστεί από την κατανάλωση σπόρων βερίκοκου. Σε ολόκληρη την Αμερική η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, δεν κατάφεραν να βρουν αυτό το δυστυχισμένο ζευγάρι. Αλλά η ζημιά έγινε. Από τότε, η χρήση της βιταμίνης Β17 και των σπόρων του βερίκοκου συνδέθηκε στενά με αυτοκτονία.
Ακόμη και στη δεκαετία του 50 ο Krebs έδειξε ότι η Β17 είναι απολύτως ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Μετά τον έλεγχο της βιταμίνης πάνω σε ζώα, γέμισε τη σύριγγα με μεγάλη δόση και έκανε ένεση στη φλέβα στον εαυτό του. Μέχρι σήμερα παραμένει σε καλή υγεία.
Κάποτε τα φρούτα περιείχαν βιταμίνη Β17, στους σπόρους, αλλά και στη σάρκα τους. Σήμερα μόνο τα άγρια φρούτα περιέχουν Β17. Τα φρούτα που τρώμε σήμερα - είναι το λυπηρό αποτέλεσμα των πολλών ετών καλλιέργειας με σκοπό το μεγέθους και την εμφάνιση, και η σάρκα τους πλέον δεν περιέχει Β17. Χρειαζόμαστε το ισοδύναμο περίπου επτά σπόρων βερίκοκου ανά ημέρα.


Σύμφωνα με το Αλμανάκ διατροφής από 5 με 30 πυρήνες βερίκοκου, που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σε καμία περίπτωση όχι σε μια στιγμή, μπορεί να είναι μια καλή προφυλακτική δόση.
Για την πρόληψη του καρκίνου, αρχίστε με μικρές ποσότητες σπόρων: 1-2 την ημέρα και να κλείνετε με 7 - 10 . Προσπαθήστε να μην τρώτε ραφιναρισμένη ζάχαρη (η ζάχαρη τροφοδοτεί τα καρκινικά κύτταρα), καφεΐνη (πολύ κακή επίδραση στο ήπαρ και τους νεφρούς), καθώς και στο άσπρο αλεύρι (εύκολα μετατρέπεται σε ζάχαρη στο σώμα). Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερο ωμά τρόφιμα. Το βιβλίο του Ε. Ι. Griffin περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τον καρκίνο, οι οποίες είχαν ανασταλεί, και για τους μεγάλους επιστήμονες που είχαν συλληφθεί, όταν άρχισαν να συνηγορούν υπέρ της χρήσης της βιταμίνης Β17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...