Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά το blog



Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

μαγειριτσα ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

video

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά 
  • ½ ματσάκι άνηθο 
  • 4 ψιλοκομμένα χλωρά κρεμμύδια 
  • 1 ½ μαρούλι 
  •  Αυγό 
  • 1 ½ στυμμένο λεμόνι 
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο γάλακτος 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Κόβουμε μπουκίτσες με ψαλίδι την συκωταριά και μετά την πλένουμε καλά.
2.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την συκωταριά για περίπου 5 λεπτά να ζεματιστούνε με λίγο νερό.Στην συνέχεια την βγάζουμε και την στραγγίζουμε.Την βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χλωρό κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι.
3.Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα συστατικά μας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μετά από 30 – 40 λεπτά, πριν βράσει τελείως το κρέας μας, βάζουμε και το ψιλοκομμένο μαρούλι και το αλάτι μας. Όλη η διαδικασία βρασίματος κρατάει περίπου μία ώρα.
4.Στην συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ετοιμάζουμε την μαρέγκα.
5.Σε ένα πιάτο βάζουμε μία κουταλιά της σούπας νερό,το ασπράδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα. Μόλις αφρατίσει βάζουμε το κρόκο και συνεχίζουμε να το χτυπάμε. Τέλος βάζουμε το στυμμένο λεμόνι και δύο κουταλιές της σούπας ζωμό από την κατσαρόλα τα χτυπάμε όλα μαζί και τα αδειάζουμε στην έτοιμη μαγειρίτσα.

“Μυστικό του λυκου για να μην σας μαυρίσει η μαγειρίτσα“
Ανοίγετε την καρδιά στην μέση και την πλένετε για να φύγει το αίμα και προσέχετε να μην κόψετε την σπλήνα αλλά να την βάλετε ολόκληρη


Παρουσιάζει η κα Νανά Φονταλή.
Diytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...