Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά το blogΣάββατο, 28 Απριλίου 2012

Τεχνικές προπόνησης με βάρη

Απλά set
Η απλούστερη μέθοδος προπόνησης με βάρη, μια σειρά από επαναλήψεις μιας άσκησης αποτελεί ένα set. Η κάθε άσκηση μπορεί να επαναλαμβάνεται για 2-3 ή περισσότερα set με διάλειμμα μεταξύ των set.
Σούπερ set
Η τεχνική προπόνησης με σούπερ set περιλαμβάνει δύο ασκήσεις που γίνονται η μια μετά την άλλη χωρίς διακοπή, για ένα set την κάθε άσκηση. Στη συνέχεια κάνουμε διάλειμμα και συνεχίζουμε με το επόμενο σούπερ set των ασκήσεων που εκτελούνται με αυτή την τεχνική. Οι ασκήσεις των σούπερ set μπορεί να είναι ασκήσεις της ίδιας μυϊκής ομάδας ή ασκήσεις ανταγωνιστικών μυών.
Γιγαντιαία set
Η τεχνική προπόνησης των γιγαντιαίων set είναι όμοια με την τεχνική των τρι σετ, μόνο που εδώ έχουμε στη σειρά 4-6 ασκήσεις για την ίδια πάντα περιοχή.
Τρι set
Στην τεχνική προπόνησης των τριπλών set διαλέγουμε τρείς ασκήσεις για μια μυϊκή ομάδα και εκτελούμε και τις τρείς ασκήσεις στη σειρά χωρίς διακοπή, από ένα set την κάθε άσκηση. Στη συνέχεια κάνουμε διάλειμμα και συνεχίζουμε με το επόμενο τρι set.
Η τεχνική της συνεχούς έντασης
Η τεχνική αυτή βασίζεται στην αργή εκτέλεση των επαναλήψεων, έτσι ώστε ο μύς που γυμνάζεται να βρίσκεται σε συνεχή ένταση. Η κίνηση πρέπει να είναι αργή και στη θετική κίνηση της άσκησης αλλά και στην αρνητική.
Κυκλική προπόνηση
Η κυκλική προπόνηση χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της γενικής αντοχής και χρειάζονται 10 εως 20 ασκήσεις στη σειρά για όλο το σώμα. Ξεκινάμε από τον πρώτο σταθμό με 8 έως 12 επαναλήψεις σε κάθε σταθμό. Τα διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων-σταθμών είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να αλλάξουμε σταθμό. Όταν ολοκληρώσουμε ένα κύκλο, ξεκουραζόμαστε 3 έως 4 λεπτά και συνεχίζουμε για άλλους 2 έως 3 κύκλους.
Η τεχνική της πυραμίδας
Η τεχνική της πυραμίδας χρησιμοποιείται για την αύξηση της δύναμης. Με την τεχνική αυτή αυξάνουμε το βάρος μετά από κάθε set και μειώνουμε τις επαναλήψεις. Ξεκινάμε με ένα βάρος που να επιτρέπει 15 επαναλήψεις και συνεχίζουμε με 12-10-8-6-3 αυξάνοντας το βάρος σε κάθε set. Η τεχνική αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από δύο μήνες.
Η τεχνική της υπερφόρτωσης
Η τεχνική αυτή βασίζεται στη σταδιακή αύξηση του βάρους που χρησιμοποιούμε και μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε το μυϊκό μας σύστημα αρκετά καλά. Με την τεχνική αυτή μετά την προθέρμανση ξεκινάμε με ένα βάρος που να μας επιτρέπει 8 έως 10 επαναλήψεις. Το ίδιο συνεχίζουμε και στα υπόλοιπα set.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...