Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά το blogΔευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας 2013: Πότε πως και πόσο θα πληρώσουμε


Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε...

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αλλαγή του καθεστώτος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αφού δεν θα λάβουμε τα γνωστά σε όλους μας ειδοποιητήρια τα ερωτήματα που βασανίζουν τους πολίτες είναι κατα βάση το Πότε θα είναι διαθέσιμα τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια, Πόσο, που και μέχρι πότε θα πρέπει να πληρώσουμε;

Το Φιλιατρά Νews έψαξε βρήκε και σας λύνει όλες σας τις απορίες.


Διαβάστε αναλυτικά:


Πότε θα φορτωθούν στο taxisnet τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας 2013;


Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη θα ανέβουν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας για το 2013.


Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 θα είναι διαθέσιμα στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών.


Για όσους είναι εγγεγραμμένμοι και πιστοποιημένοι στο taxisnet θα μπορούν με τους κωδικούς τους να μπουν στο σύστημα και με βλάση τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος να δούν το ειδοποίητήριο ή θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.


Το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο είναι ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσής τους για το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο όχημά τους.


Αν την φορολογική σας δήλωση την κάνει κάποιος λογιστής, σίγουρα θα έχει αποκτήσει κωδικούς του taxis net που θα αφορούν εσάς. Μπορείτε να απευθυνθείτε και στον λογιστή σας.


Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.


Πως θα πληρώσουμε


Τα τέλη θα εξοφληθούν όπως οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή και το μόνο αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους από την τράπεζα, ή τα ΕΛΤΑ, ή την εφορία. (όπου υπάρχουν ακόμη ταμεία στις εφορίες και φυσικά εφορίες....)


Επίσης δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας θα έχουν και όσοι πολίτες έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονική τραπεζική εξυπηρέτηση μέσω του ηλεκτρονικού τους Υπολογιστή. Το γνωστό σε όλους μας Internet Banking. Για αυτήν την δυνατότητα απευθυνθείτε στην τράπεζα σας.


Σε κάθε περίπτωση, αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.


Πώς θα βεβαιωθεί το τέλος;


Το τέλος θα βεβαιωθεί στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ, όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του taxisnet και εφόσον δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο. ΠΡΟΣΟΣΧΗ λοιπόν μην πληρώσετε κερατιάτικα.


Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος στο δρόμο για το αν έχει καταβληθεί ή όχι το τέλος.


Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.


Και αν δεν πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας; Πως θα ξέρουν ότι δεν τα πλήρωσα;


Κι όμως θα το ξέρουν.....


Αν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2013, θα «μπλοκάρεται» η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.


Αν κάποιος πολίτης, δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τα τέλη το πόσο διπλασιάζεται.


Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.


Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης.


Γιατί έγινε όλη αυτή η αλλαγή στον τρόπο ειδοποίησης και πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2013;


Η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας κρίθηκε απαραίτητη να γίνει, με σκοπό την εξοικονόμηση περίπου 80 εκατομμυρίων Ευρώ που θα έπρεπε να δαπανήσει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να εκτυπώσει τα ειδοποιητήρια, να τα αποστείλει αλλά και για να παραχθούν και τα σήματα τελών κυκλοφορίας.


Τι ποσό θα πληρώσουμε για τέλη Κυκλοφορίας 2013;

Ελπίζουμε ο οδηγός αυτός να σας φάνηκε χρήσιμος. Οι πληροφορίες πάρθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν.

Για οποιαδήποτε αλλαγή δεν φέρουμε ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...